首页
登录
职称英语
Although there had been an astonishing variety of small cameras developed in the
Although there had been an astonishing variety of small cameras developed in the
游客
2024-03-03
28
管理
问题
Although there had been an astonishing variety of small cameras developed in the 1880s, it was not until George Eastman introduced the Kodak in 1888 that the mass appeal of photography seized America and Europe and thereafter spread quickly to the far comers of the earth. Eastman called his now famous camera the Kodak for no particular reason except that he liked the word. It was easy to remember and could be pronounced in any language.
An immediate consequence of Eastman’s invention was a number of amateur (业余的) photographs that soon became known as snapshots. The word was borrowed from hunters’ jargon. When a hunter fired a gun from the hip, without taking careful aim, it was described as a snapshot. Photographers referred to the process of taking pictures as shooting, and they would take pride in a good day’s shoot the way country gentlemen would boast about the number of birds brought down in an afternoon.
The Kodak made photography not easy but fun. Almost overnight photography became one of the world’s most popular hobbies. A new and ubiquitous(普遍存在的) folk art was born; the showing of one’s latest pictures and the creation of family albums became popular social pastimes. Camera clubs and associations numbered their members in the millions. One amateur was the French novelist Emile Zola, who took innumerable photographs of his family, friends, and travels. Interviewed about his favorite hobby in 1900, he observed, "In my opinion you cannot say you have thoroughly seen anything until you have got a photograph of it."
"The little black box," as the Kodak was affectionately dubbed, revolutionized the way people communicated. "A picture is worth a thousand words" was the claim and there were literally billions of pictures. In one year alone--1988, the centenary of’ the invention of the Kodak--it is estimated that close to thirty billion pictures were taken worldwide. Half of these, fifteen billion, were taken in the United States alone. The impact of the sale of photographic equipment on the economy is equally incredible.
Photography has played an essential role in the media revolution. It has vastly enhanced our ability to convey information, so that the concept of the global village has become a commonplace. Photographs have immeasurably extended our understanding of and compassion for our fellow human beings.
Did Mr. Eastman have the faintest idea of the power residing in his "little black box"?
选项
A、It marked the beginning of manufacturing small cameras.
B、It met the need of photographers in America and Europe.
C、It made picture-taking suddenly popular among ordinary people.
D、It made the work of professionals more enjoyable.
答案
C
解析
由题干中的underlying significance和invention of the Kodak定位到原文第一段第一句:Although there had been an astonishing variety of small cameras developed in the 1880s, it was not until George Eastman introduced the Kodak in l888 that the mass appeal of photography seized America and Europe and thereafter spread quickly to the far corners of the earth.[精析] 文章开头指出,George Eastman在1888年推出柯达以后,摄影的巨大吸引力才得以在美洲和欧洲展现,然后迅速地传播到世界各地的几乎每一个角落中。换句话说,柯达的出现使得摄影技术在普通民众中推广开来。所以选项C)为本题的正确答案。[排除干扰] 文章开头提到,19世纪80年代时数量众多的袖珍照相机就已经问世,所以可以排除A), B)和 D)在文章中未提及,排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3503139.html
相关试题推荐
[originaltext]Anewsystemhasbeendevelopedtomeasurethehealthofthe
[originaltext]Anewsystemhasbeendevelopedtomeasurethehealthofthe
Althoughvehiclesarebecomingmoreandmoreimportantasthemeansoftransport
Althoughvehiclesarebecomingmoreandmoreimportantasthemeansoftransport
_________________(虽然两位网球选手场上是对手),theyaretearygoodfriends.Althoughthetwop
【B1】[br]【B8】A、beforeB、unlessC、althoughD、sinceB此题考查从属连词的用法。解题关键在于对主句的理解,其中“
Fearisanemotiondevelopedfromlifeexperienceratherthananinbornnatureo
Fearisanemotiondevelopedfromlifeexperienceratherthananinbornnatureo
Fearisanemotiondevelopedfromlifeexperienceratherthananinbornnatureo
Fearisanemotiondevelopedfromlifeexperienceratherthananinbornnatureo
随机试题
Inthelate1960s,manypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoen
AnalyzingFictionI.【T1】______【T1】______—Arrangementofeventstoa)【T2】_____
Astudyshowsthat______(成功的压力诱使孩子们作弊).kidsaredriventocheatbythepressu
男性,48岁,1年前开始逐渐出现颈后酸痛不适,双手麻木,不灵活,使用筷子困难。行
电力系统不能向负荷供应所需的足够的有功功率时,系统的频率就()。要升高;要
在校外实习的大学四年级学生小路近日被列定为新冠肺炎确诊病例密切接触者,需按规定集
你同意“没有不合格的学生,只有不合格的教师”这句话吗?
下列关于明朝的历史事件说法错误的是:A.朱元璋率领农民起义推翻元朝政权,建立明朝
(2021年真题)下列企业或个人中,不属于房产税纳税人的是()。A.房产出典
下列关于设备采购的质量控制,说法正确的有()。A.成套设备及生产线设备采购,宜采
最新回复
(
0
)