首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Michael, do you go out to work?M: Not regularly. I used to ha
[originaltext]W: Michael, do you go out to work?M: Not regularly. I used to ha
游客
2024-03-03
65
管理
问题
W: Michael, do you go out to work?
M: Not regularly. I used to have a job in a publishing company, but I decided it wasn’t really what I wanted to do and what I wanted to do wouldn’t earn me much money, so I gave up working, and luckily I had a private income from my family, to support me and now I do the things I want to do. Some of them get paid like lecturing and teaching, and others don’t.
W: What are the advantages of not having to go to work from nine till five?
M: There’re two advantages really. One is that if you feel tired you don’t have to get up, and the other is that you can spend your time doing things you want to do rather than being forced to do the same tiring all the time.
W: But surely that’s in a sense very self-indulgent and very lucky because most of us have to go out and earn our livings. Do you feel justified in having this privileged position?
M: Yes. I do things which I think are useful to people and the community and which I enjoy doing.
W: Does your wife think that in order to lead a balanced life, people need some form of work?
M: Yes, she does. She thinks it’s equally important that their attitude to work should be positive and whatever work one is actually doing can become creative. Even when she cooks a meal, she thinks she is creating, in her own way, something which is very necessary to our family.
选项
A、He saves much money because he needn’t drive car or take bus.
B、He doesn’t have to get up on time every day.
C、He can easily earn much money.
D、He has a lot of time to cook a meal at home.
答案
B
解析
[听力原文]
What is the advantage of the man’s present way of working?
[听前预测] 选项均为以He为主语的简单句;由此推测本题可能会围绕他所做的事提问。
[答案详解] 细节辨认题[考频:4]。本题关键句为“There are two advantages realty. One is that if you feel tired, you don’t have to get up, and the other is... do the same thing all the time.”有两个优点,其一就是如果你感觉累了,你就不必起床;另一个优点是你可以花时间做你想做的事情而不是被迫一直做同样的事。故应选B)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3502345.html
相关试题推荐
[originaltext]Hello,everyone.Today,I’dliketotalkaboutmotivation.Mo
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
[originaltext]GailArmandandRobertVanSluishadaplanfortheirretirem
[originaltext]GailArmandandRobertVanSluishadaplanfortheirretirem
[originaltext]Studentswhostruggledearlyonwithbasicreadingandmaths
[originaltext]W:OK,John,youweresayingthatyoutaughtwritinginAmerica,
[originaltext]W:Jason,actuallyI’mgoingtoEnglandthissummer.M:Really?
随机试题
WhichofthefollowingpartiesadvocatestheindependenceofQuebec?A、TheBlocQ
UsingFacebookmakespeoplesadder,atleastaccordingtosomeresearch.But
Owningamobilephonedefinitelymakeslifemoreconvenient,butyou’dbetterli
某高层建筑地下一层为夜总会,该夜总会的室内装修材料应采用A级装修材料的有()。
泪液分泌过多,不能由正常通道排除而由睑裂流出称A.神经性流泪 B.功能性溢泪
药师在急诊药房值班时,接听病房咨询电话,得知一新人院耐甲氧西林金黄色葡萄球菌肺部
建设单位应当将大型的人员密集场所和其他特殊建筑工程的消防设计文件报送公安机关消防
国家“十三五”发展规划纲要提出了提高国民素质和社会文明程度的目标要求,具体包括(
(2020年真题)根据《环境影响评价技术导则地表水环境》,属于水环境保护目标的有
以下建设工程中,不需要申请施工许可证的有()。A.投资额30万元以上的建筑工程
最新回复
(
0
)