首页
登录
职称英语
Most people think cancer is a disease of rich western countries. No longer i
Most people think cancer is a disease of rich western countries. No longer i
游客
2024-03-01
63
管理
问题
Most people think cancer is a disease of rich western countries. No longer it is now. More than half of the 6 million people who die from cancer each year are in developing countries. Cancer is now one of the big killers of people over five years of age in the third world.
The main reason is that the poor are living longer than they used to. As infectious disease such as smallpox and typhoid are progressively contained, the poor die instead from illness associated with middle- and old-age.
The pattern of cancers among the world’s poorest people is still very different from that of the rich. In industrialized countries people die from lung, intestinal (肠的) and prostate (前列腺的) cancers as a consequence of smoking, alcohol abuse and high fat diets. In the third world the most prevalent forms of cancer are those of the liver, mouth, esophagus (食道) and cervis (子宫颈). These cancers are associated with poor living conditions and undernourishment.
The World Health Organization (WHO) reckons that the third world problem will get worse as the poor adopt the lifestyle of the rich and become subject to western-type cancers.
A third of all cancers are preventable and a third are curable if detected early enough. WHO is proposing a worldwide campaign on the link between smoking and cancer. However, an anti-smoking campaign is bound m meet resistance both from governments which raise big revenues from tobacco and from western cigarette manufactures for whom developing countries are an increasingly important market. [br] Which of the following statements is True?
选项
A、The poor will never develop the cancers usually found among the rich.
B、People in the third world countries are still suffering a lot from smallpox.
C、The WHO advised that the western lifestyle should be adopted by the poor.
D、Governments’ wanting more tax revenues from tobacco is a barrier to the anti-smoking campaign.
答案
D
解析
此题问下面哪一种说法是正确的。A项与第一段前两句意思相反;B项与第二段后一句意思相反;C项的内容在文章中并没有体现;D项的意思可以从最后一段最后一句话推断出来。故D是答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3495714.html
相关试题推荐
Itismoredifficulttohaveagoodrelationshipwithpeople___________________
Peoplewhoworkrotatingnightshiftsappeartohavealower【S1】ofParkinson’sd
Sometimes,anoldstorycouldbesomeaningfulthatpeoplecanlearnalotfrom
【B1】[br]【B2】A、diseasesB、stomach-acheC、malnutritionD、hungerB文中不断提到食物foods和v
[originaltext]W:Ijustreadacuriousfact.Didyouknowthatpeoplewhospend
[originaltext]W:Ijustreadacuriousfact.Didyouknowthatpeoplewhospend
[originaltext]W:Ijustreadacuriousfact.Didyouknowthatpeoplewhospend
Nowadays,people’slifestylesarechanging,whichhasresultedinthedemandfor
Nowadays,people’slifestylesarechanging,whichhasresultedinthedemandfor
Nowadays,people’slifestylesarechanging,whichhasresultedinthedemandfor
随机试题
He_____unwisely,buthewasatleasttryingtodosomethinghelpful.A、mayhave
Webuybooks,andthentheywaitforustoreadthemDays,months,evenyear
Howmanypartsdocsaconversationwithanewfriendusuallyconsistof?[br]Wh
Iknownothingabouttheaccident______(除了我在报上看到的以外).exceptwhatIread/sawin
可与硝酸酯类药物发生相互作用的是()A:西地那非 B:呋塞米 C:丙酸睾酮
针对此患者的特点。最佳的护患关系模式为A、被动型 B、共同参与型 C、指导-
根据《物权法》,下列关于抵押的说法正确的是()。A.抵押需将财产移交给债权人,
共用题干 一般资料:求助者,女性,28岁,公司职员。案例介绍:求助者是独生女,
根据柯尔伯格的理论,处于服从和惩罚的道德定向阶段的个体的特征是()。单选A.
《处方管理办法》规定,医疗机构应当按照经药品监督管理部门批准并公布的药品通用名称
最新回复
(
0
)