首页
登录
职称英语
The growth of population during the past few centuries is no proof that popu
The growth of population during the past few centuries is no proof that popu
游客
2024-02-26
77
管理
问题
The growth of population during the past few centuries is no proof that population will continue to grow straight upward toward infinity and doom. On the contrary, demographic history offers evidence that population growth has not been at all constant. According to paleo-ecologist Edward Deevey, the past million years show three momentous changes. The first, a rapid increase in population around one million B, C, followed the innovations of tool-making and tool-using. But when the new power from the use of tools had been exploited, the rate of world population growth fell and became almost stable.
The next rapid jump in population started perhaps 10,000 years ago, when men began to keep herds, plow and plant the earth. Once again when initial productivity gains had been absorbed, the rate of population growth abated.
These two episodes suggest that the third great change, the present rapid growth, which began in the West between 250 and 350 years ago, may also slow down when, or if technology begins to yield fewer innovations. Of course, the current knowledge revolution may continue without foreseeable end. Either way contrary to popular belief in constant geometric growth-population can be expected in the long run to adjust to productivity. And when one takes this view, population growth is seen to represent economic progress and human triumph rather than social failure. [br] How many significant demographic changes ever occurred in the past one million years?
选项
A、One.
B、Two.
C、Three.
D、None.
答案
C
解析
从文章第一段我们知道在过去一百万年中人口经历了三次重大变化,所以这一题答案很容易找到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3484494.html
相关试题推荐
[originaltext]Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavel
[originaltext]Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavel
[originaltext]Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavel
Thegreatestrecentsocialchangeshavebeeninthelivesofwomen.Duringt
Byall【B1】______,thetimeisrightforhousestobecome"【B2】______"During
Byall【B1】______,thetimeisrightforhousestobecome"【B2】______"During
Byall【B1】______,thetimeisrightforhousestobecome"【B2】______"During
Byall【B1】______,thetimeisrightforhousestobecome"【B2】______"During
Byall【B1】______,thetimeisrightforhousestobecome"【B2】______"During
Byall【B1】______,thetimeisrightforhousestobecome"【B2】______"During
随机试题
Lookatthestatementsbelowandthetextaboutsomewaystohaveaproducti
LessNews,MuchBetterA)Inthepastfewdecades,thefortu
BeSureExerciseIsAllYouGetattheGymThecaseofMr.Frey
B
16世纪末,伽利略通过在比萨斜塔所做的自由落体实验,推翻了亚里士多德关于物体的降
阿托品抗休克的主要机制是( )A.加快心率,增加输出量 B.扩张支气管,改善
下列各项中,不属于针对单项资产评估假设的是( )。 A.原地使用假设 B.
A.24小时内B.2个月内C.8~12个月D.3~5个月E.2~3个月脊髓灰质炎
患者,男,40岁。乏力伴活动后心慌气促5个月,近来皮肤紫瘢。查体:贫血貌,浅表淋
(2015年真题)关于内部劳动力市场的说法,正确的是()。A.它是在某些特
最新回复
(
0
)