首页
登录
职称英语
In 1997, devotees of home electronics eagerly awaited the DVD player, a new
In 1997, devotees of home electronics eagerly awaited the DVD player, a new
游客
2024-02-24
61
管理
问题
In 1997, devotees of home electronics eagerly awaited the DVD player, a new device that could play movies without videotape, and with greater clarity. It caught on even faster than CD music players and within four years, DVD movies surpassed VHS tapes in sales. The DVDs success is just one example of a historic shift from analog to digital technologies. They began with computing and are now spreading to industries from banking to publishing. Products and services are shedding the limits of their physical form to become encoded information that never degrades, can be reproduced perfectly and distributed around the world in minutes, or less.
Another example is photography: by the end of this year, the number of images captured digitally each day is expected to surpass the number of images captured on film. With digital cameras and other devices linked to personal computers, we can collect vast amounts of data, which fortunately takes up little or no closet space. Today’s average personal computer has a hard drive that can store 300 times more information than a decade ago. Technologies, such as broadband e-commerce, are expected to be the primary means of delivering entertainment and media by the end of this decade. Even life itself is increasingly digitized. The human genome, the recipe for our genetic makeup, has been mapped and encoded and researchers are harnessing the power of computing to accelerate the development of new, lifesaving drugs.
The implications of this broad, digital revolution are enormous, although they tend to be over-shadowed by the struggles of high-tech industries to recover from the go-go years of the 1990s. Those struggles are real, yet there are reasons for optimism about a return to robust economic growth and job creation in the next several years. The digital innovations(创新)of the past two decades continue to bear fruit, so stay tuned for good news--digitally, of course. [br] The passage is based on the author’s _______.
选项
A、experience of the changes
B、admiration of the changes
C、analysis of the changes
D、hope for changes
答案
B
解析
观点态度题。文章第一段以DVD为例,引发了对a historic shift from analog to digital technologies的赞叹;第二段以photography为例,说明了数字产品的优势以及生活本身数字化的好处;第三段第一句话后半句虽然淡及负面影响,但作者仍在强调digital revolution的优势。由此可以看出,作者主要在文中表达了自己对数字技术的变革(changes)的admiration“赞赏”,因此选B
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3479128.html
相关试题推荐
In1997,devoteesofhomeelectronicseagerlyawaitedtheDVDplayer,anew
In1997,devoteesofhomeelectronicseagerlyawaitedtheDVDplayer,anew
In1997,devoteesofhomeelectronicseagerlyawaitedtheDVDplayer,anew
In1997,devoteesofhomeelectronicseagerlyawaitedtheDVDplayer,anew
Designingalenscanbecomparedtoplayingchess.Inchessaplayertriest
Designingalenscanbecomparedtoplayingchess.Inchessaplayertriest
Designingalenscanbecomparedtoplayingchess.Inchessaplayertriest
Designingalenscanbecomparedtoplayingchess.Inchessaplayertriest
[originaltext]BobbyMoorewasafamousEnglishsoccerplayerwholedtheEn
Thefootballplayer______againstthejudge’sdecisionbywithdrawingfromthe
随机试题
4thANNUALRENORIVERFESTIVAL
FrancerankedsixthontheWorldBankGDPrankingsin2016.[originaltext]World
Lastspring,myhusbandandIloadedourthreechildrenintothecaranddro
[originaltext]I’mateacher,whatdoyoudo?[/originaltext][originaltext]What’
Itwouldbeinterestingtodiscoverhowmanyyoungpeoplegotouniversity
用户B收到用户A带数字签名的消息M,为了验证M的真实性,首先需要从CA获取用户A
按照《公路桥涵地基与基础设计规范》(JTGD63-2007)的规定,公路桥涵地基
下列属于核心家庭的是A.无子女夫妇家庭B.养父母与养子女组成的家庭C.单身母亲及
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
下列说法中,正确的是( )。A.大赦既赦其刑,又赦其罪B.特赦只赦其刑
最新回复
(
0
)