首页
登录
职称英语
Why does the Foundation concentrate its support on basic rather than applied
Why does the Foundation concentrate its support on basic rather than applied
游客
2024-02-24
69
管理
问题
Why does the Foundation concentrate its support on basic rather than applied research? Basic research is the very heart of science, and its cumulative product is the capital of scientific progress, a capital that must be constantly increased as the demands upon it rise. The g0al of basic research is understanding, for its own sake. Understanding of the structure of the atom or the nerve cell, the explosion of a spiral nebula(旋涡星云) or the distribution of cosmic dust, the causes of earth- quakes and droughts, or of man as a behaving creature and of the social forces that are created whenever two or more human beings come into contact with one another-the scope is staggering, but the commitment to truth is the same. If the commitment were to a particular result, conflicting evidence might be overlooked or, with the best will in the world, simply not appreciated. Moreover, the practical applications of basic research frequently cannot be anticipated. When Roentgen, the physicist, discovered X-rays, he had no idea of their usefulness of medicine.
Applied research, undertaken to solve specific practical problems, has an immediate attractiveness because the results can be seen and enjoyed. For practical reasons, the sums spent on applied research in any country always far exceed those for basic research, and the proportions are more unequal in the less developed countries. Leaving aside the funds devoted to research by industry which is naturally far more concerned with applied aspects because these increase profits quickly. The funds the U. S. Government allots to basic research currently amount to about 7 percent of its overall research and development funds. Unless adequate safeguards are provided, applied research invariably tends to drive out basic. Then, as Dr. Waterman has pointed out, "Development will inevitably be undertaken prematurely, career incentives will gravitate strongly toward applied science, and the opportunities for making major scientific discoveries will be lost. Unfortunately, pressures to emphasize new developments, without corresponding emphasize upon pure science.., tend to degrade the quality of the nations technology in the long run, rather than to improve it." [br] It is implied but not stated in the passage that the federal government _______.
选项
A、encourages basic research
B、devotes more than 90~ of its research and development funds to applied research
C、spends far more on applied research than on military problems
D、opposes the Foundations grants to basic research
答案
B
解析
推理判断题。第二段第三句后部分“the funds the U.S.Government allots to basic research currently amount to about 7 percent of its overall research and development funds.”“目前美国政府拨给基础研究的基金只达到它全部研究与发展基金的7%。”由此可见,美国政府给予基础研究的经济投入非常小,不重视基础研究,故排除A;那么剩下的资金流到哪儿了? 自然都拨给了见效迅速的应用研究。本文没有提到军费问题,C排除;D没有提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3478375.html
相关试题推荐
[originaltext]Religiousandprivateschoolsreceivelittleornosupportfr
Onewayofpreventingfloodsmaybebymakingrain!Thismaysoundrathers
Onewayofpreventingfloodsmaybebymakingrain!Thismaysoundrathers
Onewayofpreventingfloodsmaybebymakingrain!Thismaysoundrathers
Thecommittee,____________(由十人组成),supportedthedecisionwithonevoice.whic
Healthfoodisageneraltermappliedtoallkindsoffoodsthatareconside
Healthfoodisageneraltermappliedtoallkindsoffoodsthatareconside
Ithasbeenrathercostlytoinstallthemachinery,but______(从长远来看这些钱是值得花的)。in
Forthispart,youareallowed30minutestowriteACampaignSpeechinsupport
Shesaysshe’drather_____________(宁愿明天走而不是今天).Shesaysshe’drather(or:she’dju
随机试题
Nodirectrelationshiphasbeenprovenbetweenhighcholesterollevelsandheart
[img]2020m4x/ct_ehbm_ehbreadf_0269_202003[/img][br]WhatisLearnItSystems?A、
设矩阵A= (1)已知A的一个特征值为3,试求y; (2)求可逆矩阵
关于医师权利的叙述,不正确的是()。A.医师的权利必须服从病人的权利 B.医
从实践来看,通知是党政机关对外发文中使用频率比较高的文种。下列选项中使用通知作为
关于我国新股网上定价发行优缺点的表述,正确的有()。A:优点是:市场性、一级市场
药品生产、经营企业和医疗机构获知或者发现药品群体不良事件的报告时限是A.立即
下列关于计量程序的说法中,错误的是()。A.承包人应于每月20日向监理人报送上月
以合同标书为依据,依据企业的预算定额标准制定的设计预算成本计划属于()。A.竞争
(2019年真题)关于运输合同中承运人权利义务的说法,正确的是()。A.承运人
最新回复
(
0
)