首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Dr. Smith. I need to ask you about something in Chapter 12. We
[originaltext]W: Dr. Smith. I need to ask you about something in Chapter 12. We
游客
2024-02-22
72
管理
问题
W: Dr. Smith. I need to ask you about something in Chapter 12. Well, it talks about erosion and the de posit of sediment(solid matter that settles at the bottom of a liquid)on the deep sea floor, but I’m confused. For that to happen, there would have to be some kind of force down there moving the mud or sand or whatever, right? But I thought there weren’t any waves or currents that deep in the ocean.
M: That’s not exactly correct. It’s true that deep down on the ocean floor we won’t have the same kinds of currents we find in shallower parts. But we do find what we call turbidity currents. This wasn’t in the book but the term came up in class. Do you remember what it means?
W: Umh, turbidity currents? Oh, yeah! Isn’t that when sediment like sand or mud gets stirred up and mixes with water. And then this mixture flows through the water around it, right?
M: Good !
W: Uhe, but I thought that only happened in rivers.
M: Well, yes. This does occur in rivers, but we see turbidity currents deep in the ocean as well.
W: But how do they get started there?
M: Earthquakes mostly, when an earthquake occurs under water, it throws up tremendous amounts of mud or sand that becomes suspended in a layer of water near the bottom of the ocean. This layer is so much denser and heavier than other ocean water that if flows right down the slopes of the ocean floor and gains more and more speed as it moves along. Then it’s just like the winds blowing across the desert picking up sand from one place and moving it along and finally dropping it somewhere else.
选项
A、By crushing large amounts of stone.
B、By causing mud or sand to mix with ocean water.
C、By creating large waves on the Surface of the ocean.
D、By greatly increasing the ocean’s depth in some areas.
答案
B
解析
推理题。短文在对turbidity cur rents进行解释时提到Isn’t that when sediment like sand or mud gets stirred up and mixes with water .....而教授认为,海底的沉淀物运动具有turbidity currents运动的同样原理,即由于地震带动泥和沙连同海水混合一起运动,所以B符合题意。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3473394.html
相关试题推荐
[originaltext]Manypeoplethinkofschoolsasbuildings,teachersandstude
[originaltext]Manypeoplethinkofschoolsasbuildings,teachersandstude
[originaltext]Manypeoplethinkofschoolsasbuildings,teachersandstude
[originaltext]InAmerica,self-improvementisanationalpastime.Everyyea
[originaltext]InAmerica,self-improvementisanationalpastime.Everyyea
[originaltext]M:Iseeyoustillgotallyoursuitcaseswithyoutoo.Wemusth
[originaltext]M:Holly,isitpossibletoborrowyournotes?I’llreturnthemt
[originaltext]W:Whatashameaboutyouraccident!Whatawaytoendyourholid
[originaltext]W:Whatashameaboutyouraccident!Whatawaytoendyourholid
[originaltext]W:Whatashameaboutyouraccident!Whatawaytoendyourholid
随机试题
GameTheory:ClimateTalksDestinedtoFailAmodestlysucce
Timeisveryimportantinourlives.It【S1】______oureverydaymoments.Howev
Theballadandtheforksonghavelongbeenrecognizedasimportantkeysto
Whenanti-globalizationprotesterstooktothestreetsofWashingtonlastwe
内部审计部门可就()等有关问题提供咨询服务,但为确保其独立性,不应直接参与
排油注氮装置灭火自动启动方式必须同时满足的条件是(____)。(A)主变压器各侧
下列关于股票账户的说法,正确的有()。A:股票账户是认定股东身份的重要凭证B:
员工的工作满意度会影响到()。A:生活质量 B:离职率 C:缺勤和迟到 D
2018年1月1日,甲公司发行1500万股普通股股票从非关联方取得乙公司80%股
山岭地区的雨期路基施工一般应选择在()地段进行。A.砂类土 B.岩石
最新回复
(
0
)