首页
登录
职称英语
[originaltext] How should one invest a sum of money in these days of inflati
[originaltext] How should one invest a sum of money in these days of inflati
游客
2024-02-18
56
管理
问题
How should one invest a sum of money in these days of inflation? Left in a bank it will hardly keep its value, however high the interest rate. Only a brave man, or a very rich one, dares to buy and sell on the Stock Market. Today it seems that one of the best ways to protect your savings, and even increase your wealth is to buy beautiful objects from the past. Here I am going to offer some advice on collecting antique clocks, which I personally consider are among the most interesting of antiques.
I sometimes wonder what a being from another planet might report back about our ways of life. "The planet Earth is ruled by a mysterious creature that sits or stands in a room and makes a strange ticking sound. It has a face with twelve black marks and two hands. Men can do nothing without its permission, and it fastens its young round people’s wrists so that everywhere men go they are still under its control. This creature is the real master of Earth and men are its slaves."
Whether or not we are slaves of time today depends on our culture and personality, but it is believed that many years ago Kings kept special slaves to tell the time. Certain men were very clever at measuring the time of day according to the beating of their own hearts. They were made to stand in a fixed place and every hour or so would shout the time. So it seems that the first clocks were human beings.
However, men quickly found more convenient and reliable ways of telling the time. They learned to use the shadows cast by the sun. They marked the hours on candles, used sand in hour-glasses, and invented water-clocks. Indeed, any serious student of antiques should spend as much time as possible visiting palaces, stately homes and museums to see some of the finest examples of clocks from the past.
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. What do we know about collecting antique clocks according to the passage?
30. What does the speaker intend to do by quoting the remark of a being from another planet?
31. What is the purpose of the passage?
选项
A、To introduce the culture of antique clocks.
B、To offer some advice on collecting antique clocks.
C、To compare different ways to make a future profit.
D、To explain convenient and reliable ways of telling time.
答案
B
解析
选项均以动词不定式开头表明,本题考查行为目的。短文中提到,The planet Earth is ruled by a mysterious creature…Men can do nothing without its permission...are...under its control. This creature is the real master of Earth and men are its slaves,由此可知,人类其实是被钟表,即时间所控制,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3462629.html
相关试题推荐
[originaltext]Myfatherwas44andknewhewasn’tgoingtomakeitto45.H
[originaltext]Myfatherwas44andknewhewasn’tgoingtomakeitto45.H
[originaltext]Formanyparents,raisingateenagerislikefightingalong
[originaltext]ToomuchTV-watchingcanharmchildren’sabilitytolearnand
[originaltext]ToomuchTV-watchingcanharmchildren’sabilitytolearnand
[originaltext]W:Mr.Glieberman,doyouseeanychangeinthehighrateofbrok
[originaltext]W:Mr.Glieberman,doyouseeanychangeinthehighrateofbrok
[originaltext]W:Mr.Glieberman,doyouseeanychangeinthehighrateofbrok
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
[originaltext]W:Goodmorning,Dr.Smith.I’mnotsurewhetheryoucanhelpme
随机试题
"Whatdoesthemiddlemandobutaddtothepriceofgoodsintheshops?"Suc
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffor
Notlongago,friendsofmineconfessedoverdinnerthattheyhadputspywar
AntiqueauctionshavebecomepopularintheUnitedStatesbecauseasteadilyinc
Thescientist______usatalkyesterday.A、givesB、gaveC、wasgivingD、hasgivenB
患者男性,26岁。无症状,健康体检时发现心电图偶发室性期前收缩,心界无扩大,心率
具有促进视觉细胞内感光物质合成与再生功能的维生素是( )。A.维生素A B.
女,28岁,近4个月来全口牙龈逐渐肿大,刷牙时牙龈易出血,偶有牙龈自动出血史。
下列各项中,应在发生时直接确认为期间费用的有( )。A.专设销售机构人员的薪酬
双代号网络图中,某非关键工作的拖延时间不超过自由时差,则()。A.后续工作最早可
最新回复
(
0
)