首页
登录
职称英语
Most conceptions of the process of motivation begin with the assumption that
Most conceptions of the process of motivation begin with the assumption that
游客
2024-02-16
53
管理
问题
Most conceptions of the process of motivation begin with the assumption that behavior is, at least in part, directed towards the attainment of goals or towards the satisfaction of needs or motives. Accordingly, it is appropriate to begin our consideration of motivation in the work place by examining the motives for working. Simon points out that an organization should be able to secure the participation of a person by offering him inducements (引诱)which contribute in some way to at least one of his goals. The kinds of inducements offered by an organization are varied, and if they are effective in maintaining participation they must necessarily be based on the needs of the individuals.
Maslow examines in detail what these needs are. He points out not only that there are many needs ranging from basic physiological drives such as hunger to a more abstract desire for self-realization, but also that they are arranged in a hierarchy(等级制度 )whereby the lower-order needs must to a large degree be satisfied before the higher-order ones come into play.
One of the most obvious ways in which work organizations attract and retain members is through the realization, that economic factors are not the only inducement for working as indicated by Morse and Weiss. In line with the social respect and self-realization needs discussed by Maslow, factors such as association with others, self-respect gained through the work, and a high interest value of the work can serve effectively to induce people to work. [br] According to Maslow, a work organization is able to motivate people to work by______.
选项
A、satisfying their physiological needs
B、satisfying their self-realization needs
C、satisfying hierarchy of their higher-order needs
D、first satisfying their lower-order needs
答案
D
解析
细节题。文章第二段主要介绍了Maslow的观点,最后一句总结说只有当人们的低等的需要被满足后,高级的需要才会被激活。因此选择D。选项A表述不准确,意思是说满足他们生理需求,所以不正确}选项B满足他们自我的价值实现;选项C满足他们更高级别的需求,与原文意思不符,所以不正确。答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3454601.html
相关试题推荐
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
Researchersknowtherearemanydrugsthatcanalterourbodilyprocessesin
随机试题
Gregorwasagiftedviolinistwhowasdiligentaboutpracticing,showingdedicat
【B1】[br]【B8】Nevertheless→Therefore本题考查逻辑思维。Nevertheless表示转折,是“然而”的意思,本句按照上下文
Whenhefinallyemergedfromthecaveafterthirtydays,Johnwas______pale.A、en
Iamanengineer,______I?A、aren’tB、amn’tC、areD、amnotA反意疑问句。陈述部分的主语如果是I,疑问
[originaltext]M:Excuseme.I’mastrangerhereandhavelostmyway.Couldyou
属于可燃气体报警控制器的保养操作程序的是()。A.使用钥匙打开箱门,将控制器主备
保证肺能吸入自然之清气,所依赖的主要功能是A.宣发B.疏通C.调节D.朝百脉E.
倘若患者离开取药窗口后、返回投诉药品调配差错,正确的应对措施是首先A.予以更换
有一体育馆,座位数10000个,该体育馆消防车道的设置形式宜为()。A.环形消
投资银行在公司的股份制改造、上市、在二级市场再融资(或投资管理)以及发生兼并收购
最新回复
(
0
)