首页
登录
职称英语
One of the earliest changes experienced by newly modernizing countries is th
One of the earliest changes experienced by newly modernizing countries is th
游客
2024-02-14
65
管理
问题
One of the earliest changes experienced by newly modernizing countries is the reduction of infectious disease the diffusion of public health technology. Public health technology lowers the death rate, especially among infants and children causing rapid population growth. Since most of the people of less developed nations live in rural areas that can not absorb the increased population, unemployment presses people off the land. They tend to migrate into urban areas where newly developing industry and commerce and modem consumer goods and services offer hope for employment and a better life.Unfortunately, the opportunities are more apparent than real; and often the transition is more painful than pleasant.
In the course of transition from agrarian life to modem urban living, the family undergoes major changes in function, structure, relations, and style. Functionally, the family changes from a production unit to a consumption unit. No longer is there need for a large multi-worker household to operate the family’s farm interests, and the extended-family household changes to the one containing only a core nuclear family. In the city children become economic liabilities rather than economic assets, and eventually families have fewer of them. Wives lose their function as producers and maintainers of the labor force and become free to pursue extra-household activities.
The modern economy forces work outside the home away from kinsfolk. Not only the father hut also the mother is forced into the marketplace or factory to obtain enough money for the family to survive in a pecuniary economy. Without the extended-family household, no one remains at home to supervise children, so they are left on their own. They may be sent into the streets to earn money. Daily life becomes filled with more secondary than primary relations. There is an erosion of family control over individual members.
Scarce urban housing forces overwhelming in both dwelling and neighborhood. Dense structures with common halls, stairways, and utilities cause more intensive contact with neighbors than in rural villages. Loss of rural country-yards, even rooms, and large family areas drives group activities such as cooking, eating, and sitting into small rooms or city streets. More positively, household furnishings change as families are able to acquire the high status accoutrements (配备)of modern living such as kerosene burners for cooking (replacing dung cakes ) and beds ( instead of mats). [br] Which of the following is NOT true to the passage?
选项
A、The spread of public health technology reduced infectious disease.
B、The reduction of infectious disease lowered the death rate.
C、The lower death rate encouraged the population to grew faster.
D、The larger population created greater employment pressure.
答案
B
解析
此题为细节题。文章第一段谈到了选项A、C、D中的情况:公共卫生技术的普及降低了传染病的发生,低死亡率诱发了人口的快速增长,而人口增长又使就业压力加大。只有选项 B未在文中提及,因此选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3450988.html
相关试题推荐
Thehorsecameintoexistencebeforemanonearth.Althoughtheearliestrem
Inrecentyearsmanycountrieshavebeenfacedwiththeproblemofhowtoma
Inrecentyearsmanycountrieshavebeenfacedwiththeproblemofhowtoma
Inrecentyearsmanycountrieshavebeenfacedwiththeproblemofhowtoma
[originaltext]Whatreallyworkstomakesustainablechangesindietandlif
[originaltext]Whatreallyworkstomakesustainablechangesindietandlif
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
随机试题
Whenadark-coloredS.U.V.racedthroughthestreetsofWashington,flippe
WhatfirstinspiredMartinMiddleton’sinterestintravelling?[br][originalte
以学生会的名义于2005年6月2日发一份通知。具体内容如下:要求全体学生明天下午1:30听报告。地点:报告厅。报告的内容:关于现代美国教育。主讲人:美国教授史
WhyCan’tAmericanStudentsCompete?TwiceasmanystudentsinSingapore
图示意2010年各大洲人口自然增长状况。读图,完成题。 图中显示,人口出生
患者,女,15岁,左膝关节弥漫性肿胀已10个月,自觉轻度疼痛,无外伤史,检查见左
以下应用降糖药错误的是()A.鱼精蛋白锌胰岛素用于重型、已摸清胰岛素剂量
A.气的升降失常 B.气的外出受阻 C.气虚至极而不内守 D.元气耗损机能
小儿指纹达于气关是A、邪气入经 B、邪入脏腑 C、病情凶险 D、外感初起
下列()的室内消火栓给水系统应设置消防水泵接合器。A.高层民用建筑 B.设
最新回复
(
0
)