首页
登录
职称英语
It is a truth universally acknowledged that a married woman in possession of
It is a truth universally acknowledged that a married woman in possession of
游客
2024-02-07
67
管理
问题
It is a truth universally acknowledged that a married woman in possession of a large fortune will probably spend most of it on her husband and children. That seems to be the conclusion of a study by the Pew Research Center in Washington D. C. , of the lives of Americans aged 30-44, those most likely to have young families.
Whereas in earlier generations marriage allowed women to achieve economic security, now, it appears, men are more likely to benefit.
The root cause is the spread of women’s higher education. For the first time in American history there are more female than male college graduates among this age group. In contrast, in 1970, almost twice as many men as women in this group, 30-44, had college degrees. The result is that in the half of households where one partner has more education, it is now more likely to be the wife who has more. In 1970, it was usually the husband.
Income tends to rise with education, and women’s earnings have risen relative to men’s at every level of schooling. Men’s income is still, on average, higher, but women have been narrowing the gap and adding more to household earnings. A few wives contributed more than their men: in 1970 only 4% earned more than their husbands; in 2007 22% did.
That represented a rise in social mobility. But with it went an apparent decline in another aspect of mobility: more people seem to be marrying within their education and income bracket, especially at the top. The best educated and highest-earning husbands in 2007 were more likely to have the highest-income wives than was the case in 1970. At the bottom of the education heap, too, men are less likely to have wives who earn a lot. Forty years ago, half of husbands who dropped out of high school had wives who earned more than the average for women; now just 30% do.
That is an exception to the rule that, as the report says, "the economic gains from marriage have accrued(逐渐增加)more to men than to women. " But there is one other way in which the growing economic clout(权势)of women increases their power within marriage. According to Pew, in households where the husband earns more, women are still just as likely to make the final decisions regarding household finances; where the wife earns more, she is more than twice as likely to do so. [br] The conclusion of the research conducted by Pew Research Centre seems to be that______.
选项
A、Americans aged 30-44 are more likely to have young families
B、married women spend most of their income on their personal items
C、women are unwilling to get economic security from marriage nowadays
D、married women spend most of their fortune on their husbands and kids
答案
D
解析
事实细节题。定位句提到,众所周知,拥有大量财富的已婚女性把钱大部分都花在了她们的丈夫和孩子身上。这似乎是华盛顿特区皮尤研究中心的一个研究结论。该研究针对年龄在30岁到44岁的美国人,他们是最有可能拥有年轻家庭的人群。D)与文意相符,为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3430077.html
相关试题推荐
[originaltext]Whencouplesgetmarried,theyusuallyplantohavechildren.
[originaltext]Whencouplesgetmarried,theyusuallyplantohavechildren.
[originaltext]Whencouplesgetmarried,theyusuallyplantohavechildren.
Itisatruthuniversallyacknowledgedthatamarriedwomaninpossessionof
Itisatruthuniversallyacknowledgedthatamarriedwomaninpossessionof
Itisatruthuniversallyacknowledgedthatamarriedwomaninpossessionof
[originaltext]Whencouplesgetmarried,theyusuallyplantohavechildren.
[originaltext]Whencouplesgetmarried,theyusuallyplantohavechildren.
[originaltext]Whencouplesgetmarried,theyusuallyplantohavechildren.
[originaltext]ArthurMiller(1915-2005)isuniversallyrecognisedasoneoft
随机试题
Ijustdon’tenjoy______inthisclassroom;itissocrowded.A、sittingB、tosit
Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavelongbeenasubj
Naturalhealersandevensegmentsoftheconventionalmedicalcommunityreco
BritishEducationalSystem1.PrimaryandsecondaryeducationinBritain1)Chil
Whatdoesthemanwant?[br][originaltext]W:ThisistheNationalEducational
[originaltext]Americanssufferfromanoverdoseofwork.Regardlessofwho
女性,53岁,患腰椎间盘突出症半年,有典型坐骨神经痛,外踝附近及足外侧痛、触觉减
诊断中期妊娠,以下哪项最简单、可靠A.闻及胎心 B.自觉胎动 C.子宫底平脐
关于绩效计划的实施下列说法正确的是()A:沟通阶段是整个绩效计划阶段的核心 B
甲公司和乙公司在房屋租赁合同中约定:日后若因此合同及与此合同有关的事项发生争议
最新回复
(
0
)