首页
登录
职称英语
For many people, genetically modified foods raise all kinds of questions. Pa
For many people, genetically modified foods raise all kinds of questions. Pa
游客
2024-02-01
62
管理
问题
For many people, genetically modified foods raise all kinds of questions. Particularly in countries with long agrarian(耕地的)traditions—the idea seems against nature.
In fact, genetically modified foods are already very much a part of our lives. A third of the corn and more than half the soybeans and cotton grown in the US last year were the products of biotechnology, according to the Department of Agriculture. More than 65 million acres of genetically modified crops will be planted in the US this year. The genetic genie is out of the bottle.
Yet there are clearly some very real issues that need to be resolved. Like any new product entering the food chain, genetically modified foods must be subjected to strict testing. In wealthy countries, the debate about biotech is tempered(缓和)by the fact that we have a rich array of foods to choose from— and a supply that far exceeds our needs. In developing countries desperate to feed fast growing and underfed populations, the issue is simpler and much more urgent: Do the benefits of biotech outweigh the risk?
Yet for all that promise, biotech is far from being the whole answer. In developing countries, lost crops are only one cause of hunger. Poverty plays the largest role. Today more than 1 billion people around the globe live on less than $ 1 a day. Making genetically modified crops available will not reduce hunger if farmers cannot afford to buy the food those farmers produce.
Nor can biotech overcome the challenge of distributing food in developing countries. Taken as a whole, the world produces enough food to feed everyone—but much of it is simply in the wrong place. Especially in countries with underdeveloped transportation, geography restricts food available as dramatically as genetics promises to improve.
More and more biotech research is being carried out in developing countries. But to increase the impact of genetic research on food production of those countries, there is a need for better cooperation between government agencies and private biotech firms to find and deliver biotech solutions for farmers in developing countries. [br] What is the main cause of hunger in developing countries?
选项
A、Poor harvest.
B、The slow development of biotech in agriculture.
C、Poverty.
D、Food harvested in the wrong place.
答案
C
解析
事实细节题。由定位句可知,贫穷才是引起饥饿的主要原因,故选C)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3412482.html
相关试题推荐
Britishairisfarcleanerthanitwasafewdecadesago.Fewerpeopleusec
Britishairisfarcleanerthanitwasafewdecadesago.Fewerpeopleusec
Britishairisfarcleanerthanitwasafewdecadesago.Fewerpeopleusec
[originaltext](1)Morethan100millionpeopleinNigeriaarenotconnected
人们一边赏月,一边吃月饼。Peopleeatmooncakeswhiletheyareenjoyingthemoon.中文原句中,结构“一边……
中国政府对计划生育政策进行了修改完善。TheChinesegovernmenthasmodifiedthefamilyplanningpolic
Nearly5,000peoplebelowtheageof21diebecauseofexcessivealcoholcon
Nearly5,000peoplebelowtheageof21diebecauseofexcessivealcoholcon
Nearly5,000peoplebelowtheageof21diebecauseofexcessivealcoholcon
Nearly5,000peoplebelowtheageof21diebecauseofexcessivealcoholcon
随机试题
Thedevelopmentofwritingwasoneofthegreathumaninventions.Itisdiff
OrganicArchitectureOneofthemoststrikingpers
【T1】我希望这个新学年成为对我的学生们有益的一年。(want…tobe)他们会在新学年学习很多东西,包括微积分、莎士比亚和失败。没错,就是失败
A.卵巢浆液性囊腺瘤 B.卵巢纤维瘤 C.乳腺癌 D.卵巢颗粒细胞瘤 E
下列关于丢失身份证的处理中,正确的是( )。A.先到当地公安局报失,再由旅行社
根据《中华人民共和国教师法》规定,高等师范专科学校或其他大专专科学历的公民不得申
共用题干 老刘计划20年后退休,并且预计退休后能够生存25年,退休后每年生活费
患者女,20岁。因近1个月脾气暴躁、怕热、多汗、多食、失眠去医院就诊。查体,甲状
2015年1月26日下午,国务院总理李克强主持召开专家学者和企业界人士座谈会。会
中小学生要履行法律规定的各项()。
最新回复
(
0
)