首页
登录
职称英语
[originaltext] [5]The Australian state of Tasmania is considering raising th
[originaltext] [5]The Australian state of Tasmania is considering raising th
游客
2024-01-31
42
管理
问题
[5]The Australian state of Tasmania is considering raising the legal age for buying cigarettes to at least 21 and potentially as high as 25. If the plan goes ahead it will give Tasmania some of the toughest tobacco laws in the world.
The current legal age to purchase, possess or smoke cigarettes in all Australian states is 18. Critics have complained the proposed restrictions would be a violation of civil liberties. Australia already has some of the world’s toughest anti-smoking policies. It introduced so-called plain packaging four years ago, [6]where packs are coloured an identical olive brown and are covered in health warnings that include pictures. The country is also one of the most expensive places in the world to buy cigarettes—from around $15 a pack.
Parts of the world already ban cigarette sales to those under 21, including Kuwait and, from next year, Hawaii. Around one-in-five Tasmanians smoke, with the vast majority taking up the habit before the age of 25. [7]The Tasmanian government proposals are part of a five-year plan to make the state Australia’s healthiest by 2025.
5. What does the state of Tasmania plan to do?
6. According to plain packaging, what should be included in the packs of cigarette?
7. What’s the purpose of the Tasmanian government proposals?
选项
A、To follow the anti-smoking trend in Kuwait and Hawaii.
B、To make Tasmania Australia’s healthiest city by 2025.
C、To ease existing tough anti-smoking policies.
D、To have more tough anti-smoking policies.
答案
B
解析
选项均以To开头,题目可能问的是做某件事的目的。新闻最后提到,塔斯马尼亚政府的提议是五年计划的一部分,目的是在2025年之前将塔斯马尼亚州打造成澳大利亚最健康的州(part of a five-year plan to make the state Australia’s healthiest by 2025),B所述与原文一致。A“跟随科威特和夏威夷的反吸烟潮流”、C“放宽目前已有的苛刻的反吸烟政策”、D“为了制订更多严苛的反吸烟政策”均未在新闻中提到。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3409163.html
相关试题推荐
[originaltext]ItwasanItalianinventorwhocreatedthefirstwirelessdev
[originaltext]ItwasanItalianinventorwhocreatedthefirstwirelessdev
[originaltext]Inancienttimes,manypeoplebelievedtheearthwasaflatd
[originaltext]Inancienttimes,manypeoplebelievedtheearthwasaflatd
[originaltext]Inancienttimes,manypeoplebelievedtheearthwasaflatd
[originaltext]Asyouknow,therearetoomanystudentstodaywhoistrying
[originaltext]Asyouknow,therearetoomanystudentstodaywhoistrying
[originaltext]M:Hi,Angela!Welcomeback!How’syourtriptotheStates?W:Ve
[originaltext]M:Hi,Angela!Welcomeback!How’syourtriptotheStates?W:Ve
[originaltext]W:Excuseme,canIhelpyou?M:Yes.YouseeIboughtthisperso
随机试题
Asthepaceoflifecontinuestoincrease,wearefastlosingtheartofrel
Theoriginaltexthasbeenmodifiedso______thatitisbarelyrecognizable.A、r
Joblettersandresumesmustattracttheattentionofbusyreaders,whomay
依据大气、地面水、噪声及生态环境影响评价技术导则中的评价工作分级,指出下列选项何
在统计工作中,可以根据产品的质量管理规程或实际工作需要,选定总体的范围。()
下列说法中正确的是()。A受力钢筋接头宜设置在受力较大处 B同一构件相
复赛—预赛—半决赛A、斜眼—对眼—斗鸡眼 B、茅屋—草堂—四合院 C、原油—
随着互联网的普及,会有越来越多的老年人掌握互联网技术,能够熟练使用智能手机。但要
关于项目信息门户的管理及交流特点的说法,错误的是( )。A.增强了对信息自身的
生产药品所需的原料、辅料,必须符合A.工业要求 B.药用要求 C.医用要求
最新回复
(
0
)