首页
登录
职称英语
[originaltext] How much living space does a person need? What happens when h
[originaltext] How much living space does a person need? What happens when h
游客
2024-01-31
36
管理
问题
How much living space does a person need? What happens when his space requirements are not adequately met? Sociologists and psychologists are conducting experiments on rats to try to determine the effects of overcrowded conditions on man. Recent studies have shown that [16]the behavior of rats is greatly affected by space. If rats have adequate living space, they eat well, sleep well, and reproduce well. However, if their living conditions become too crowded, their behavior pattern and even their health perceptibly change. They cannot sleep and eat well, and signs of fear and tension become obvious. [17]The more crowded they are, the more they tend to bite each other and even kill each other. Thus for rats, population and violence are directly related. Is this a natural law for human society as well? [18]Is adequate space not only desirable, but essential for human survival?
16. What affects rats’ behavior?
17. What effect may inadequate living space have on rats according to the passage?
18. What is the experiment done on rats intended to prove?
选项
A、Rats can populate rapidly.
B、Population explosion can lead to violence.
C、Overcrowdedness may have the same effects on man.
D、It is a natural law that animals live and die.
答案
C
解析
短文介绍了有关老鼠的实验后提出,对老鼠而言,老鼠数量和暴力之间具有直接的关系。作者进而问道:这是否也适用人类社会?足够的空间是否也是人类生存所必需的条件?故对老鼠的研究是为人类服务的,C正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3409076.html
相关试题推荐
[originaltext]Televisionnowplayssuchanimportantpartinsomanypeople
[originaltext](22)CharlieParkerisoneofAmerica’sgreatestjazzmusician
[originaltext](22)CharlieParkerisoneofAmerica’sgreatestjazzmusician
[originaltext]Unlikemostoftheotherholidays,thehistoryofAprilFool’
[originaltext]ThespaceshuttleDiscoveryhassafelyreturnedtoearthafte
[originaltext](22)/(23)ASouthAfricanbusinessmanisrefusingtoleaveCro
[originaltext](22)/(23)ASouthAfricanbusinessmanisrefusingtoleaveCro
[originaltext](22)/(23)ASouthAfricanbusinessmanisrefusingtoleaveCro
[originaltext]TheWorldCarnivalissettostartitssecondfunfairinBeij
[originaltext]TheWorldCarnivalissettostartitssecondfunfairinBeij
随机试题
Theimmediatepurposeofthegovernmentloanguaranteestothetwosolarenergy
Oneofthemostspectacularqualitiesofmanisnotablyhis______toanykindo
Somethingkeptscratchingontheoutsideofthetent.Iwouldn’thavethoug
TheImportanceofLiteratureI.DefinitionofLiterature—Theword"literature"
AstudyconductedbyanAustralianscienceagencyhasdiscoveredsignsthat
10岁女孩,水肿2天,伴尿量减少及血尿,今诉头痛、视物不清,发病前2周有呼吸道感
患者,男性,25岁。患化脓性扁桃体炎,遵照医嘱行青霉素过敏试验,过敏试验液的注入
泥石流按流体性质分为黏性、稀性和过渡性泥石流,其中黏性泥石流含有大量的黏性土,且
氨茶碱治疗支气管哮喘的主要机理是 A.激活腺苷酸环化酶B.抑制磷酸二酯酶C
商业银行应当在接到核查通知的( )个工作日内向征信服务中心作出核查情况的书面答复
最新回复
(
0
)