首页
登录
职称英语
[originaltext] Korean language studies are quickly growing in popularity acr
[originaltext] Korean language studies are quickly growing in popularity acr
游客
2024-01-23
63
管理
问题
Korean language studies are quickly growing in popularity across the United States. The Modem Language Association says the number of U.S. college students taking a Korean language class rose by almost 45% over the last few years. The group notes that the increase comes at a time when the number of college students taking foreign language classes has declined.
Many people around the world like the sound of K-pop, Korean popular music. Also, the children of Korean immigrants want to speak to their parents and grandparents in Korean.
Professor Sung-Ock Sohn teaches Korean classes at UCLA. She says another reason people want to learn the language is the growing economic power of South Korea. Professor David Schaberg, Dean of Humanities at the University of California, says the popularity of Korean language training is also affecting American culture. He says it shows that American culture is becoming more Asian, or at least opening up to more Asian influences. Language researchers say the growing number of U.S. students taking Korean language classes shows no sign of ending anytime soon. Their reasons: the popularity of K-pop and the rising number of Korean-Americans seeking to re-connect with older family members.
5. What is K-pop?
6. Why is Korean gaining popularity in the U.S. recently?
7. What does Professor Schaberg think of this phenomenon?
选项
A、The number of U.S. college students rose in the last few years.
B、People around the world like Korean TV series.
C、Children of immigrants want to speak to native speakers.
D、The economic power of South Korea is growing.
答案
D
解析
新闻中提到,韩语学习在全美很快开始流行的原因有:人们喜欢听韩国流行音乐、韩国移民后代想跟长辈交流以及韩国经济实力的增长(growing economic power of South Korea),D与最后一个原因相符,故为答案。新闻中说学习韩语的美国大学生人数增加,是韩语受欢迎的表现而非原因,且A“美国大学生人数在过去几年增加”也有没有新闻中提及。B错在TV series,人们喜欢的是韩国流行音乐,而不是韩剧。C错在native speakers,移民的孩子是想与其长辈交流,与美国当地人交流并不需要说韩语。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3386936.html
相关试题推荐
[originaltext]ANASAsatelliteorbitingoverPortugaltookphotographsthat
[originaltext]Wheredoyouthinkyouwillbeintenyears?It’sdifficultt
[originaltext]Wheredoyouthinkyouwillbeintenyears?It’sdifficultt
[originaltext]HaveyoueverheardoftheVikings?Theywereseatravellers
[originaltext]HaveyoueverheardoftheVikings?Theywereseatravellers
[originaltext]MostpeopleknowMarieCuriewasthefirstwomantowintheN
[originaltext]MostpeopleknowMarieCuriewasthefirstwomantowintheN
[originaltext]Wheredoyouthinkyouwillbeintenyears?It’sdifficultt
[originaltext]HaveyoueverheardoftheVikings?Theywereseatravellers
[originaltext]MostpeopleknowMarieCuriewasthefirstwomantowintheN
随机试题
ThegeologyoftheEarth’ssurfaceisdominatedbytheparticularproperties
[originaltext]M:Ihaven’tdecidedwhethertobuyanapartmentortorantone.
[originaltext]W:Oh,it’ssocold.Wehaven’thadsuchaseverewinterforsol
下列离子方程式中,正确的是( )
男性,45岁,患肝硬化6年。4天来畏寒发热,体温38℃左右,全腹痛,腹部明显膨隆
根据2017年修订的《企业会计准则第22号——金融工具确认和计量》,下列属于金融
下列不属于审慎开展执业活动要求的是( )。A.向客户推荐合适的基金 B.记载
患者,男性,72岁,素体气虚,复感外邪,恶寒较重,无发热,鼻塞流涕,头痛无汗,肢
人类的教育活动,目的越是明确,越是具体,达成的可能性就越大,就越能调动更多人的积
主要负责形象思维和空间知觉的是() A.左半球B.颞叶 C.枕叶D.右
最新回复
(
0
)