首页
登录
职称英语
[originaltext] (3)Waste products from a popular alcoholic drink could be use
[originaltext] (3)Waste products from a popular alcoholic drink could be use
游客
2024-01-22
68
管理
问题
(3)Waste products from a popular alcoholic drink could be used in the future to make biofuel. Researchers say the new fuel, based on whisky, could reduce demand for oil. They say using less oil could cut pollution that studies have linked to climate change.
Scotland is the largest producer of whisky in the world. And a Scottish professor has found how to take the waste products from distilling whisky and turn them into a form of alcohol called biobutanol. Biobutanol can be used as a fuel. Whisky comes from grain, such as corn and wheat.
Martin Tangney is director of the Biofuel Research Centre at Napier University in Edinburgh. He says less than 10 percent of what comes out can be considered whisky.(4)The rest is mainly one of two unwanted products: strong beer and wheat Tangney says the two byproducts can be produced to create a new material: biobutanol.
3. What is the news report mainly about?
4. What are the unwanted products in making whisky?
选项
A、Waste products of whisky could make biofuel.
B、Scotland is the largest producer of whisky in the world.
C、A new fuel called Biobutanol is found by a Scottish professor.
D、There are many waste products in making whisky.
答案
A
解析
主旨题。新闻的主旨常出现在首尾部分。新闻的开头提到,一种流行的酒精饮料中产生的废品在未来可以用作生物燃料(could be used in the future to make biofuel),而下一句则点明这个popular alcoholic drink就是指whisky“威士忌”。故A正确。B的内容有在新闻中提到,但“苏格兰是全球最大的威士忌产生”并不是本文的重点内容。C内容与新闻不符,Biobutanol并不是新燃料,也不是苏格兰教授发现的。D“生产威士忌会产生很多废产品”偏离了新闻的重点。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3385687.html
相关试题推荐
[originaltext]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—hasann
[originaltext][3]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—has
[originaltext][3]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—has
[originaltext]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—hasan
[originaltext]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—hasan
[originaltext]FriendsReunited—oneoftheUK’sfirstsocialnetworks—hasann
[originaltext]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalackofb
[originaltext][1]Pupilsinthepoorestcountriesaresufferingfromalack
[originaltext]IntheseasidetownofBrightoninsouthernEnglandtheruling
[originaltext]IntheseasidetownofBrightoninsouthernEnglandtherulin
随机试题
[originaltext]StaringataglowingiPhonescreeninbedmightbebadforyou
[originaltext]Attheturnofthelastcentury,morethan2-millionwildhors
[originaltext]W:Russ,it’sgoodtoseeyou.M:Goodmorning,Vera,nicetosee
A.急性阑尾炎 B.肠系膜淋巴结炎 C.两者都有 D.两者都无右下腹压痛(
以下所列医学指标中,可判断肾功能受损的指标是()A:尿素氮 B:血清肌酐 C
急性出血坏死型胰腺炎出现肠麻痹时,不宜应用的药物A.H受体拮抗剂 B.质子泵阻
男、女两名田径运动员在长110米的斜坡上练习跑步(坡顶为A,坡底为B)。两人同时
下列关于Kaposi肉瘤的叙述,正确的是 A.来源于纤维组织的恶性肿瘤B.仅累
银行向大学生发放的国家助学贷款,用于()的部分,应当采用贷款人受托支付方式向借
(2021年真题)作为大手术、外伤或脓毒血症引起的严重肾功能衰竭以及急慢性肾功能
最新回复
(
0
)