首页
登录
职称英语
Since early colonial times American people have shown a great concern for ed
Since early colonial times American people have shown a great concern for ed
游客
2024-01-22
66
管理
问题
Since early colonial times American people have shown a great concern for education. There were a very high proportion of educated men among the first settlers. In the Massachusetts colony in the early 1600s, there was an average of one university man to every 40 or 50 families—much higher than in England. Some of these men, many of whom graduated from Cambridge, came together and founded Harvard College in 1636, 140 years before American Independence. Before the Revolution in 1776, nine colleges had already been opened in the colonies, and most of them later became universities.
Within thirty years of the first settlement in Massachusetts, all towns were required to hire a schoolmaster at public expense. Other colonies also prepared for free public schools. Throughout the 17th century, for instance, free schools had been established in a number of places. In 1787 the Continental Congress asked every new township to reserve one plot of land for public schools. By 1900, there were almost a thousand institutions of higher education in the U.S. Among them were law and medical schools and hundreds of small, four-year liberal art colleges. One of the latter, Oberlin College, which was founded in 1837 in Ohio, was the first to admit women on an equal basis with men.
Today, about 43 million pupils and students attend public elementary and secondary schools, which do not charge tuition but rely on local and state taxes for funding. And another 6 million attend private schools, for which their parents pay tuition. Four out of five private schools are run by religious groups, where religious instruction is part of the curriculum. There are also a small but growing number of parents who educate their children themselves at home, a practice known as home schooling. Every year, about 12 million Americans are enrolled in the over 3,000 colleges and universities of every type.
Nearly 80 percent of the college students attend public institutions, while a little over 20 percent are enrolled in privately supported universities and colleges. The early emphasis given to education remains today. United Nations figures(1980)show that in the amount spent on education per capita, the U.S. is in the ninth place in the world. [br] Which of the following statements is true?
选项
A、It was not until American Independence that the first college was founded in America.
B、Oberlin College was the first law school to admit women on an equal basis with men.
C、About 20 percent of the American college students are enrolled in privately supported universities and colleges every year.
D、The United States is in the ninth place in amount of time spent on education a year.
答案
C
解析
细节题。根据文章最后while a little over 20 percent are enrolled in privatelysupported universities and colleges可知选项C正确。根据第一段中founded HarvardCollege in 1636.140 years before American Independence可知美国独立前140年,哈佛大学就已经成立了。故选项A错误;根据短文第二段最后liberal art colleges.Oneof the latter. Oberlin College…可知选项B前半句话错误,Oberlin College不是法律学校而是文科院校;根据短文最后一句in the amount spent on education per capita…the ninth place即据花费在教育上的费用而言,美国占世界排名第九位,而非时间,故知选项D错误。故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3385348.html
相关试题推荐
Directions:Somepeopleprefertoworkinagroup,whilesomepeopleprefer
春节期间,人们挨家挨户去扭秧歌,庆祝新年的到来并传承老一辈传统。DuringtheSpringFestival,peoplewentfromhou
相比于美剧,英剧更短小精悍,也更深奥。ComparedwithAmericanshows,Britishdramasareshorterand
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext]APewResearchCentersurveyofmorethan1,000Americanscon
Forthousandsofyears,peoplehaveknownthatthebestwaytounderstandac
Forthousandsofyears,peoplehaveknownthatthebestwaytounderstandac
随机试题
(1)AnAmericansurveyhasshownthateachyeareveryemployedpersonlosest
Fromthepassage,whydidthePilgrimssailtoAmerica?[br]Whatisthebestan
[originaltext]M:Hey,Alice.Whatareyoudoingthere?W:Hey,Roger.Couldyouhave
根据专利法律制度的规定,下列行为中,构成假冒专利的是()。A.专利权终止前在
施工现场质量管理检查记录是应由施工单位()在进场后、开工前按规定填写,报项目总监
陈某被某销售公司录用,其与公司签订的劳动合同中约定,销售业绩连续3个月排名末位时
患者,女,26岁。阴部瘙痒2天,坐卧不安,带下量多,色黄质稠,其气臭秽,心烦少寐
A.向下移动一些 B.保持不变 C.向上移动一些 D.与水的深度有关,无法
客户于2016年5月向某银行贷款60万元买房,期限20年,年利率为6%,自201
下列关于硬母线相色漆涂刷说法正确的有()。A.三相交流母线:A相为黄色,B相为绿
最新回复
(
0
)