首页
登录
职称英语
[originaltext] (3)Astronomers say they are on course to take the first-ever im
[originaltext] (3)Astronomers say they are on course to take the first-ever im
游客
2024-01-21
56
管理
问题
(3)Astronomers say they are on course to take the first-ever image of the edge of a black hole known as event horizon early next year. (4)The team will focus on a supermassive black hole called Sagittarius A-star (A* ) at the heart of the Milky Way. More details from Jonathan Web. "The event horizon is the round boundary of a black hole from which nothing including light can escape. But its cloud of gas and dust are sucked and squeezed into it ablaze with energy. It’s this swirling halo that would allow the Event Horizon Telescope to capture the shadow of the black hole itself for the very first time. Based on many simulations of this unexplored frontier, the team behind the telescope has chosen to use very short radio waves which should penetrate the surrounding chaos and review the black hole shadow. "
3. What is the news report mainly about?
4. What is Sagittarius A* ?
选项
A、Astronomers will discover a new star.
B、Astronomers will take the image of the edge of a black hole.
C、Astronomers will land on Mars safely.
D、Astronomers will decode the secret of a black hole.
答案
B
解析
新闻的主旨大意一般出现在新闻的开头,由新闻首句可知,天文学家很可能将在明年初首次获取黑洞边界的图像。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3380515.html
相关试题推荐
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]M:EnglishLanguageCenter.HowmayIhelpyou?W:Yes.I’mcalli
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]W:Heytaxi!M:Whereto?W:Well,I’mgoingtotheNationalMuse
[originaltext]Asinglecigarettesoldonastreetcornermaynotcostalot:
随机试题
Readthearticlebelowaboutfoundationsofbusiness.Choosethecorrectwordor
下列属于行政处分的是()。A.拘留 B.罚款 C.降职 D.取消资格
在场地分析过程中,基于BIM技术结合()可对现场及拟建建筑物空间进行建模分析,结
男孩,2岁,于8月5日突然高热8小时,抽搐1小时,呕吐一次。查体:血压偏低,精神
《论语·述而》记载,孔子观赏一部乐舞后“三月不知肉味”,赞其“尽善尽美”。这部乐
糖酵解途径的关键酶是A.己糖激酶、6-磷酸果糖激酶-1、丙酮酸激酶B.己糖激酶、
根据继承法的有关规定,下列财产可以作为遗产继承的有( )。 A.自留地 B
知己知彼,才能百战不殆。这句话同样适用于人际交往之中,一个人只有先了解自己,才能
根据我国现行药品法律法规的规定,行政处罚的种类包括A.警告 B.罚款 C.拘
在Excel中,复制需要复制的内容后,在粘贴时,可以有选择的粘贴数值、格式或公式
最新回复
(
0
)