首页
登录
职称英语
Material culture refers to the touchable, material"things"—physical objects
Material culture refers to the touchable, material"things"—physical objects
游客
2024-01-17
62
管理
问题
Material culture refers to the touchable, material"things"—physical objects that can be seen, held, felt, used—that a culture produces. Examining a nation’s material culture can tell us about the group’s history and way of life. Similarly, research into the material culture of music can help us understand the music culture. The most vivid way, of course, is musical instruments. We cannot hear for ourselves the actual sound of any musical performance before the 1870s when the phonograph was invented, so we rely on instruments for important information about music culture, their remote past and their development.
Here we have two kinds of evidence: instruments well preserved and pictures of instruments in art. Through the study of instruments, as well as preserved paintings, written documents, and so on, we can explore the movement of music from the Near East to China over a thousand years ago, or we can outline the spread of the influence of the eastern countries to Europe that results in the development of most of the instruments on the symphony orchestra.
Sheet music or printed music, too is material culture. Printed versions limit variety because they tend to standardize any song, yet folk music stimulates people to create new and different songs. Besides, the ability to read music notation(乐谱)has a far-reaching effect on musicians and, when it becomes widespread, on the music culture as a whole.
One more important part of music’s material culture is the influence of the electronic media-radio, record player, tape recorder, television, and video cassette, with the future promising talking and singing computers and other developments. This is all part of the" information revolution, " a twentieth century phenomenon as important as the industrial revolution was in the nineteenth. These electronic media are not just limited to modern nations:they have affected music cultures all over the globe. They have brought about changes to traditional music instruments. [br] It can be learned from the second paragraph that______.
选项
A、the existence of the symphony was attributed to the spread of Near Eastern and Chinese Music
B、Near Eastern music had influence on the instruments in the symphony orchestra
C、the development of the symphony shows the mutual influence of Eastern and Western Music
D、the musical instruments in the symphony based on that of Near Eastern music
答案
B
解析
此题是事实推断题,要求在理解第二段的基础上对选项作出判断。重点考查的是对第二段最后一句话的后半部分“or we can outline the spread of the influence of the eastern countries to Europe that results in the development of most of the instruments on the symphony orchestra”的理解。这句话的意思是,“一些东方国家对欧洲音乐的影响就促使交响乐团内的大部分乐器的产生”,所以,表述正确的选项是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3370906.html
相关试题推荐
Oneofthethingsshe(wrote)(about)(were)lifeonasmallfarmatthe(beginn
Thoseexperimentshavelaidasolidfoundationforhis______researchinmaterial
就住房状况而言,他更喜欢农村而不是城市。Asfarashousingisconcerned,heprefersthecountrysidet
Manythings______almostimpossibleintheancienttimesareverycommontoday.A、
It’sreportedbysomescientiststhatphysicalsurroundings______people’semot
Plasticsarewarmmaterials,sympathetictothehumantouch,andtheirtransform
______,mostteenagersnowlistentorockmusic.However,Johnprefersclassica
Inthesameway,childrenlearntodoalltheotherthingswithoutbeingtaught—
他喜欢一边做作业,一边听音乐。Hepreferstodohishomeworkwhilelisteningtothemusic.
It’simportanttolocateindustriesinareaswhereasupplyofrawmaterialsis
随机试题
He/Shethinksanoverheadprojectorisusuallyneeded.[br]He/Shesaysthatfi
A.dataB.getaccustomedC.effectD.sparedE.solveF.associatedG.
Almosteveryactivityinliferequirescommunication.Whenyoumakeaspeech
BiologicalMimicryTheInventionofVelcro
肾源性水肿的开始部位A.从足部开始,下垂部位明显 B.足部开始,腹水常更突出
参苏饮与败毒散二方组成中均含有的药物是()A.半夏苏叶 B.羌活
患者,女,30岁。因尿路感染后需做尿培养。患者神志清醒,一般情况良好。护士留取尿
(2017年真题)信用证按开证行保证性质的不同,可分为()。A.可撤销信用
患者,男性,23岁,学生。1周前因淋雨后"感冒",自服"康泰克"后好转。3天前开
垫隔、覆盖土工布处理基底法在( )会收到较好的效果。A.软土、沼泽地区 B.
最新回复
(
0
)