首页
登录
职称英语
There is no doubt that adults, and even highly educated adults, vary greatly
There is no doubt that adults, and even highly educated adults, vary greatly
游客
2024-01-17
77
管理
问题
There is no doubt that adults, and even highly educated adults, vary greatly in the speed and efficiency of their reading. Some proceed very slowly throughout: others dash along too quickly and then have to regress. Poor readers in particular may lack the ability to vary their manner of reading according to the type of reading matter and to their intentions in reading it. A good reader can move at great speed through the text of a novel or similar light reading matter. He may be able to skim a page, picking up a word or two here and there, and gain a general idea of what the text is about without really reading it. In reading more difficult material, with the intention of taking in the whole of it, he will proceed more slowly, but even then he will vary his pace, concentrating on the key words and passages, perhaps re-reading them several times and pass more quickly over the remainder. A less efficient reader tends to maintain the same speed whatever the material he reads. Consequently, even light reading matter gives him little pleasure because he reads so slowly. But this pace may be too fast for really difficult material which requires special concentration at difficult points.
A type of reading which necessitates careful attention to detail is proofreading, in which the reader, in order to detect misprints in a sample print, has to notice not so much the meaning of what he reads as the exact shape and order of letters and words in the text. This is extremely difficult for most people, since they are accustomed to overlooking such details. In fact, considerable practice is required to practice this task efficiently and it can be done only by reading very slowly, and by paying comparatively little attention to the general meaning of the text. [br] The author says that when reading a novel, a good reader can quickly read______.
选项
A、every part of the book
B、the most wonderful part in the book
C、the major part in the book
D、the scientific part of the book
答案
B
解析
事实与细节题。从第一段中:“…a novel or similar light reading matter.He may be able to skim a page,picking up a word or two here and there…”可知,优秀读者在阅读小说类消遣 读物时,常常是挑选精彩的部分进行阅读。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3369071.html
相关试题推荐
Thereisnodoubtthatadults,andevenhighlyeducatedadults,varygready
Thereisnodoubtthatadults,andevenhighlyeducatedadults,varygready
Thereisnodoubtthatadults,andevenhighlyeducatedadults,varygready
Manyplayerswhohadbeenhighlythoughtofhave______fromthetennisscene.A、di
Onecarwenttoofastand______missedhittinganothercar.A、completelyB、greatly
______heoftenforgottheirweddinganniversarygreatlyannoyedhiswife.A、AllB
Onecarwenttoofastand______missedhittinganothercar.A、completelyB、greatly
Thereisnodoubtthatadults,andevenhighlyeducatedadults,varygreatly
Thereisnodoubtthatadults,andevenhighlyeducatedadults,varygreatly
Climatechangewillgreatly______wheatandriceproductionifnationsdon’ttake
随机试题
[img]2022m10x/ct_ve01204002j_0066_221018[/img]Eachentryinthemultiplication
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessaybasedonthepicture
Mymothercan’tget__________becauseshehasrheumatism(风湿病).A、aboutB、onC、th
下列关于竹材与木材的强度比较,正确的是()A.木材抗压强度大于竹材 B.竹
肾脏血管平滑肌脂肪瘤的声像图描述,下列不正确的是A.边界清楚 B.肿瘤在短期内
阅读下面《沁园春·雪》的教学反思(节选),按照要求答题。 教学这首词
证见心悸怔忡,虚烦失眠,神疲健忘,手足心热,口舌生疮,大便干结,舌红少苔,脉细数
桔梗与贝母均能主治A.肠痈B.肝痈C.肺痈D.瘰疬E.乳痈
热痉挛患者需要补充的是A.脂肪 B.水 C.蛋白 D.盐 E.糖
2019年7月上旬,表中价格环比涨跌幅相差最大的是:A.涤纶长丝与顺丁胶
最新回复
(
0
)