首页
登录
职称英语
The world’s population continues to grow. There now are about 4 billion of us
The world’s population continues to grow. There now are about 4 billion of us
游客
2024-01-16
60
管理
问题
The world’s population continues to grow. There now are about 4 billion of us on earth, and that could reach 6 billion by the end of the twentieth century and 11 billion in a further 75 years. Experts have long been concerned about such a growth. Where will we find the food, water, jobs, houses, schools and health care for all these people?
A major new study shows that the situation may be changing. A large and rapid drop in the world’s birth rate has taken place during the past 10 years. Families generally are smaller now than they were a few years ago. It is happening in both developing and industrial nations.
Researchers said they found a number of reasons for this. More men and women are waiting longer to get married and are using birth control devices and methods to prevent or delay pregnancy. More women are going to school or working at jobs away from home instead of having children. And more governments, especially in developing nations, now support family planning programs to reduce population growth.
China is one of the nations that have made great progress in reducing its population growth. China has already cut its rate of population growth by about one half since 1970.
Each Chinese family is now urged to have no more than one child. And the hope is to reach a zero population growth with the total number of births equaling the total number of deaths.
Several nations in Europe already have fewer births than deaths. Experts said that these nations could face a serious shortage of workers in the future. And the persons who are working could face much higher taxes to help support the growing number of retired people. [br] China has reduced its population growth by______since 1970.
选项
A、about 50%
B、exactly one half
C、a lot more than 50%
D、much less than one half
答案
A
解析
细节判断题。答案在原文第三段第二句,China has already cut its rate of population growth by about one half since 1970。这里的cut是指“减少,降低”,与reduce同义,句中的one half也就是50%,而且前面有about,表示“大约”,故答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3368171.html
相关试题推荐
ThepopulationofChina______largerthanthatofanyothercountryintheworld.
Ifthepopulationoftheearthgoesonincreasingatitspresentrate,there
Ifthepopulationoftheearthgoesonincreasingatitspresentrate,there
Ifthepopulationoftheearthgoesonincreasingatitspresentrate,there
Ifthepopulationoftheearthgoesonincreasingatitspresentrate,there
Thepopulationoftheworldisgrowingatadangerous______.A、stepB、rateC、meas
这个国家的人口继续以每年1200万人的速度增长。Thenation’spopulationcontinuestoriseataspeedof
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbein
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbein
Themulti-billion-dollarWesternpopmusicindustryisunderfire.Itisbein
随机试题
[img]2011q1/ct_etoeiclm_etoeiclzp_0401_2010126[/img][br][originaltext](A)Th
Therearefourbasictypesofcompetitioninbusinessthatformacontinuum
[originaltext]Inmychildhoodhome,dinnerwasenjoyedwithhushedvoices,
不要管其他人怎样想,作为一个个体,这是一个你必须自己做的选择。(regardlessof)Thisischoiceyouhavetomakefo
TherecessionistakingaserioustollonAmericanretail,bute-commerceco
建筑施工特种作业人员应当参加年度安全教育培训或者继续教育,每年不得少于()学时
贷款人受理借款人贷款申请后,应履行尽职调查职责,对个人贷款申请内容和相关情况的(
根据中国证监会、住房城乡建设部《关于推进住房租赁资产证券化相关工作的通知》,下列
下列有关审计质量控制的措施中,属于对审计作业过程进行控制的有( )。A.审核审
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
最新回复
(
0
)