首页
登录
职称英语
It was a chilly November evening in New York City, and my daughter and I were
It was a chilly November evening in New York City, and my daughter and I were
游客
2024-01-15
28
管理
问题
It was a chilly November evening in New York City, and my daughter and I were walking up Broadway. Nora noticed a guy sitting inside a cardboard box next to a newsstand, she pulled at my coat and said, "That man’ s cold, Daddy. Can we take him home?"
I don’t remember my reply, but I do remember a sudden heavy feeling inside me. I had always been delighted at how much my daughter noticed in her world, whether it was birds in flight or children playing. But now she was noticing suffering and poverty. She wasn’ t even four.
A few days later, I saw an article in the newspaper about volunteers who delivered meals to elderly people. The volunteers went to a nearby school on a Sunday morning, picked up a food package, and delivered it to an elderly person. I signed us up. Nora was excited about it. She could understand the importance of food, so she could easily see how valuable our job was. When Sunday came, we picked the package and phoned the elderly person we’ d been assigned. She invited us right over.
The building was depressing. When the door opened, facing us was a silver-haired woman in an old dress. She took the package and asked if we would like to come in. Nora ran inside. I reluctantly followed. Our hostess showed us some photos of her family. Nora played and laughed. I accepted a second cup of tea. When it came time to say good-bye, we three stood in the doorway and hugged. I walked home in tears.
Where else but as volunteers do you have the opportunity to do something enjoyable that’ s good for yourself as well as for others? Indeed, the poverty my daughter and I helped lessen that Sunday afternoon was not the woman’ s alone—it was in our lives, too. Now Nora and I regularly serve meals to needy people and collect clothes for the homeless. Yet, as I’ ve watched her grow over these past four years, I still wonder—which of us has benefited more? [br] The man Nora noticed on that evening was probably______.
选项
A、asking for food
B、one of those homeless
C、taken home by the author
D、buying a newspaper
答案
B
解析
细节题。根据文章第一段最后三句可知,有一个人坐在报摊旁边的一个纸板箱里,作者的女儿对作者说她觉得那个人很冷,想要将他带回家。据此可知,此人没有居住的地方,因此选项B(一个无家可归者)符合文章意思。选项A(讨饭者)文中并未提到。根据文章第一段最后一句可知,作者的女儿问能否将他带回家,而结果是否带回了,家文中并未提及,因此选项C(被作者带回了家)错误。选项D(正在买报纸)不符合文章意思。故本题选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3363688.html
相关试题推荐
SpeakerA:Goodevening,sirandmadam.SpeakerB:Goodevening.【D1】______Spea
SpeakerA:Goodevening,sirandmadam.SpeakerB:Goodevening.【D1】______Spea
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniato
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniato
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniato
DoyouknowwhyJohndidn’t______atthepartyyesterdayevening?A、showoffB、sho
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniatos
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniatos
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniatos
OnNovember19,1863,AbrahamLincolnwenttoGettysburginPennsylvaniatos
随机试题
Londonersaregreatreaders.Theybuyvastnumbersofnewspapersandmagazin
[originaltext]AstheworldwatchedthetwintowersoftheWorldTradeCente
习近平总书记在十九大政治报告明确指出:“建设教育强国是中华民族伟大复兴的基础工程
A.(x-3)/9=(y-1)/1=(z-1)/1 B.(x-3)/9=(y-
DHCP服务器设置了C类私有地址作为地址池,某Windows客户端获得的
若从1,2,3,…,9这9个整数中同时取4个不同的数,其和为偶数,则不同的取法共
电气试验班组()负责本班标准作业卡的审核。班长$;$副班长(安全员)$;
研究者发现细菌就像人类的简化版本,它们有自我意识,有自己的语言,群居,既交友也树
MDS最主要的特征是( )。A.骨髓增生活跃 B.血细胞病态造血 C.难治
设备购置费概算中,设备购置费由()组成。A.设备原价 B.运输损耗费
最新回复
(
0
)