首页
登录
职称英语
A handwritten note from Albert Einstein sold for more than $1.5 million
A handwritten note from Albert Einstein sold for more than $1.5 million
游客
2024-01-14
31
管理
问题
A handwritten note from Albert Einstein sold for more than $1.5 million at an auction (拍卖会). He gave the note to a hotel porter in Japan in 1922. Einstein was not carrying money when the porter came to his room. He was unable to give a cash tip, as a guest normally would. Instead I gave a
tip
on how to live a life.
"A calm and modest life brings more happiness than pursuit of success combined with constant restlessness," Einstein wrote. The note was written in German. It was written on notepaper from the Imperial Hotel in Ginza, Tokyo, where Einstein was delivering a series of lectures.
He was traveling to Asia when news that he had won the Nobel Prize for Physics reached him via telegraph. Einstein was unable to attend the prize-giving ceremony in Stockholm.
Gal Wiener is head of the auction house in Jerusalem, Israel, where the note was sold. He said Einstein told the hotel porter to keep the note since it "will probably be worth more than a regular tip".
Bidding (拍卖中的出价) on the note began at $2,000. It was expected to sell for no more than $8,000. But 25 minutes later, the auction house made the major sale.
A second Einstein note was sold at the auction. It went for more than $200,000. "Where there is a will, there is a way." the note says.
The identity of the person or group that sold the notes has not been made public. Nor has that of the buyer or buyers. [br] According to the passage, which of the following statements is true?
选项
A、Einstein gave the porter a cash tip.
B、The buyer of the second note was a Japanese businessman.
C、Einstein learned that he had won the Nobel Prize during his trip to Japan.
D、Einstein told the porter to keep the note since it might become valuable.
答案
D
解析
根据文章第四段最后一句“He said Einstein told the hotel porter to keep the note since it‘will probably be worth more than a regular tip.’”可知,Einstein在将便条送给酒店门卫时就说到,这张便条将来可能会比一笔平常的小费更有价值,故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3361105.html
相关试题推荐
Theentirestructurecostmorethan$2.5milliontobuildatthetime.当时整个建筑花费了
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteend
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteend
Shirley:MindifIcallyouAlbert?Albert:______A、Yes,justcallmeAl.B、Yes
SpeakerA:MindifIcallyouAlbert?SpeakerB:______A、Yes,justcallmeAl.B
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteend
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteend
TheannualcampaigntomakeSingapore’sthreemillionpeoplemorepoliteend
MorethanonemillionyoungpeopleinBritainareunemployed,thehighestnumber
ABritishteenagerhasbecomeamulti-millionaireaftersellinganapplicati
随机试题
Customersexpectalmost_______responsefromthecompanywhentheymakeacomplai
Whydowecry?Canyouimaginealifewithouttears?Notonlydotearskeep
Supposeyouaredrivingonahighwaywiththreelanesgoinginyourdirectio
Careforchildrenandolderpeoplehasrecentlyhittheheadlines.Governmen
杜邦分析法的核心指标是()。A.权益乘数 B.总资产周转率 C.净资
“急中生智”所描述的情绪状态是( )A.心境 B.激情 C.应激 D.理智
由企业签发、银行承兑的票据称为()。A.商业承兑汇票 B.银行本票 C.银行
下列关于包装物押金的相关表述错误的是()。A.白酒的包装物押金收取时需要缴
关于桥梁石砌墩台砌筑的说法,错误的是()A.转角形砌体的砌石顺序,应自顶点开始,
女,25岁,妊娠26周。颈部增粗伴憋气1个月。查体:P100次/分,BP10
最新回复
(
0
)