首页
登录
职称英语
A friend of mine, in response to a conversation we were having about the inj
A friend of mine, in response to a conversation we were having about the inj
游客
2024-01-14
70
管理
问题
A friend of mine, in response to a conversation we were having about the injustices of life, asked me the question: "Who said life was going to be fair or that it was even meant to be fair?" Her question was a good one. It reminded me of something I was taught as a youngster—life isn’t fair. It’s a disappointment, but it is absolutely true. One of the mistakes many of us make is that we feel sorry for ourselves, or for others, thinking that life should be fair, or that someday it will be. but it’s not and it won’t.
One of the nice things about surrendering to the fact that life isn’t fair is that it keeps us from a feeling sorry for ourselves by encouraging us to do the very best we can with what we have. We know it’s not "life’s job" to make everything perfect, It’s our own challenge. Surrendering to this fact also keeps us from feeling sorry for others because we are reminded that everyone is dealt a different hand (一手牌) ; everyone has unique strengths and problems in the process of growing up, facing the reality and making decisions, and everyone has those times that they feel victimized or unfairly treated.
The fact that life isn’t fair doesn’t mean we shouldn’t do everything in our power to improve our own lives or the world as a whole. To the contrary, it suggests that we should. When we don’t recognize or admit that life isn’t fair, we tend to feel pity for others and for ourselves. Pity, of course, is a self-defeating emotion that does nothing for anyone, except to make everyone feel worse than they already do. When we do recognize that life isn’t fair, however, we feel sympathy for others and for ourselves. And sympathy is a heartfelt emotion that delivers loving kindness to everyone it touches. The next time you find yourself thinking about the injustices of the world, try reminding yourself of this very basic fact. You may be surprised that it can push you out of self-pity and into helpful action. [br] The author thought of his friend’s question as a good one because________.
选项
A、he also wanted to know who held such an opinion
B、it made him recall something during his childhood
C、like his friend, he also thought life was unfair
D、he learned something from the question as a youngster
答案
C
解析
根据文中第一段第三句“It reminded me of something I was taught as a youngster—life isn’t fair”可知,破折号后面的内容为隐含的原因,由此可见C项为本题正确选项。选项A没有原文依据,选项B与结论并无合理的因果关系,选项D对原文有曲解,原文是说这个问题使作者想起了年轻时候的往事,而不是选项D中说的learn from the question,故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3360718.html
相关试题推荐
Alawyerfriendofminehasdevotedherselftotheserviceofhumanity.Her
Alawyerfriendofminehasdevotedherselftotheserviceofhumanity.Her
Alawyerfriendofminehasdevotedherselftotheserviceofhumanity.Her
Sheleaned______thewallwhileshewasspeakingtoherfriend.A、toB、againstC、
SpeakerA:Hello,Iwanttobuysomeclothesformygirlfriendforherbirthday
Theatmosphereisusuallyveryfriendly,andtheteachershavenowacceptedthe
Braindrain,whichistheactionofhavinghighlyskilledandeducatedpeopl
Braindrain,whichistheactionofhavinghighlyskilledandeducatedpeopl
SomeStanislausCountyfarmersarehavingatoughtimeharvestingtheircrop
SomeStanislausCountyfarmersarehavingatoughtimeharvestingtheircrop
随机试题
Thefrontmatterofabookconsistsofthetitle,subtitle,tableofcontents
Youthisnotamatteroftimebutamatterofself-improvement,bothphysical
Scienceisgenerallytakenasmeaningeither(a)theexactsciences,suchas
两瓶理想气体A和B,A为1mol氧,B为1mol甲烷(CH4),它们的内能相同。
C
男,75岁。全口义齿初戴后,咬合时上腭部疼痛。查:上颌硬区黏膜红肿。首选的处理方
萧军是“东北作家群”的领军人物。()
冻结单位存款的期限不超过()个月。A.1 B.3 C.6 D.9
孙某是一肝癌晚期患者,现到其住所地的某医疗机构门诊就诊,要求长期使用麻醉药品。此
某产品单价8元,单位变动成本5元,固定成本3000元,计划产销量1000件,欲实
最新回复
(
0
)