首页
登录
职称英语
Narrator Listen to a conversation between two students after a science
Narrator Listen to a conversation between two students after a science
游客
2024-01-04
59
管理
问题
Narrator
Listen to a conversation between two students after a science class.
Now get ready to answer the questions. You may use your notes to help you answer. [br] Which expression is NOT true according to the conversation?
Student A Hi, Nicolas!
Student B Hi, Peter! Today’s science class, by the way, how do you like it?
Student A it’s really interesting. Professor Smith defines science as knowledge of facts, laws and relationships that is obtained through systematic observation and experimentation. This is really an accurate definition.
Student B Yeah. When we think of science, we normally think of exact sciences like biology, chemistry and physics. But many other branches of science have developed over the past century.
Student A What’s more, science is always attached to technology.
Student B Professor Smith also gives a definition of technology.
Student A Yeah. Professor Smith says that scientific knowledge applied to practical uses is normally referred to as technology. What a simple concept!
Student B But it’s concise and exact. Robotics, for instance, is a branch of technology involving the study and production of manlike machines capable of performing human tasks. You know, some people even predict that, in the not so distant future, robots will be capable of feeling the same emotions as humans.
Student A Wow, it’s hard to imagine an emotionally independent machine, but many of the things we take for granted now were once considered ridiculous dreams.
Student B Yeah. Like computers and robots.
Student A The technological changes that took place in the 20th century revolutionized virtually every aspect of our life from communication to material comfort.
Student B That’s quite true. In the space of two or three generations, people witnessed major advances in medical research, nuclear energy and space exploration. Space exploration, for example, seeks to use space travel to discover the nature of the universe beyond Earth. Since ancient times, people have dreamed of leaving their home planet and exploring other worlds. In the latter half of the 20th century, that dream became reality. The space age began with the launch of the first artificial satellites in 1957. The first human went into space in 1961.
Student A That’s right. And we will surely experience more benefits of science and technology in our daily life, such as more sophisticated communication systems, more advanced facilities and equipment, and improved modes of transportation. This will bring us a greater variety of food, a higher standard of living and a more prosperous and stronger nation.
Student B But we cannot always be so optimistic. The consequences of technological innovations have not always been positive and the moral and political issues regarding new inventions have often been questionable.
Student A Really? In what ways?
Student B We have to admit that developments in science and technology have also brought about some disasters. Wars, pollution and new diseases have undermined our confidence in technology. There is less communication and thus greater social distance between people. More people are suffering from mental problems and unemployment is rising.
Student A Oh, really a nasty picture, isn’t it? So, in your opinion, is science a monster or an angel?
Student B Uh, I think science is mainly an angel. Science enables us to experience and enjoy many things that our forefathers couldn’t even dream of.
Student A Just like a miracle, isn’t it?
Student B Yeah. Because of science, we can know what is happening all over the world without leaving home. We can order food and other things at home. We can even receive education at home. It is science that has enriched our lives and improved our standard of living.
Student A Yeah, I fully agree with you. I think it’s really nice to live in this modern world.
Student B So we’re really lucky to enjoy all those modern things in today’s world, aren’t we?
Student A Yeah. In this modern world, there are so many things that were not available in the past, like television, refrigeration, digital entertainment and computers. They make our life so colorful and enjoyable. I can’t imagine a life without all these things. The modern world provides us with so many wonderful objects that our ancestors couldn’t even dream of.
Student B Right because of all these wonderful things, our life becomes more and more convenient, and we reach higher and higher standards of living.
选项
A、Biology is an exact science.
B、Robotics is a branch of science.
C、Science may also bring about disasters.
D、Science is knowledge of facts and laws.
答案
B
解析
本题属于基本理解题中的细节题,要求考生理解并记住听力材料中明确表述的细节和事实。题目问:根据对话的内容,下列表述中哪一项是不正确的?对话开头对于science的定义表明选项D的正确性。随后选项A马上被提到,在下文中选项C也被提及。而选项B则将原话中的“Robotics, for instance, is a branch of technology”改写成“a branch of science”,因此,与文意不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3333038.html
相关试题推荐
(Between)1905and1907,(floodwaters)fromtheColoradoRiverpouredinto(a)s
Pheromonesaresubstancesthatserveaschemicalsignalsbetweenmembers
TheclassicAmericannovelMobyDick______anaccountoftheconflictbetweenh
Manyscientistsbelieve______asaresultofacollisionbetweenthenewlyform
Between1871(until)1891,(thepopulation)ofToronto(morethan)tripled,incr
[originaltext]Letmewarnyouagainstamistakethathistoriansofscience
ScienceFiction?NotAnyMoreSciencefictionhasofte
ScienceFiction?NotAnyMoreSciencefictionhasofte
ScienceFiction?NotAnyMoreSciencefictionhasofte
ScienceFiction?NotAnyMoreSciencefictionhasofte
随机试题
PriceTermsImportantPriceInformationUnlessotherwiseexpresslynoted,allpr
Exactlywhatapublicforestisandhowthepublicshouldbeabletouseit
A、WenttoTomforadvice.B、Askthewomantofindajobforhim.C、Trytoapply
美术绘画活动:《海底世界》
某混凝土试块强度值不满足规范要求,但经法定检测单位对混凝土实体强度经过法定检测后
基层群众性自治组织:是指我国依照宪法和法律有关规定,以城乡居民或村民一定居住地
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
在()的情况下,企业雇用员工的成本会降低。 A.劳动力需求大于供给
县级以上财政部门做出吊销资格证书、对单位处5万元以上罚款、对个人处3万元以上罚款
下列定向方法中,属于物理定向的是()。A.通过一个立井的几何定向 B.通过两
最新回复
(
0
)