首页
登录
职称英语
The first 50 years of the next millennium will be critical for the world’s p
The first 50 years of the next millennium will be critical for the world’s p
游客
2024-01-01
48
管理
问题
The first 50 years of the next millennium will be critical for the world’s population. By 2050 population growth should have leveled off, but by then we’ll have 10 billion people -- two-thirds as many again as we have today. The rate of population growth is something we can choose right now, though it’s not something that just happens, but a matter of human choice. The choice is a complicated one, with many variables, but it remains a choice.
If we want to prevent a population explosion, we should take action now -- or assist the poorer countries to do so. They need better government, better institutions, better labor and capital markets, better schools.
Anything that increases the value of women’s time and adds to the cost of caring for a child makes a woman less likely to have that child. Since big families are often seen as safety nets for illness and old age, improving poor people’s access to insurance, pensions and welfare institutions also has a major impact. This can be as simple as rural credit, providing a means of saving. Finally, there is education -- both for women and, perhaps even more important, for the next generation of children.
These steps are there to be taken, but there appear to be some countries that are not seriously trying at the moment. If we cannot achieve that we will certainly not control population.
That said, I don’t feel pessimistic that we are going to run out of resources: we are becoming more efficient at producing food faster than the rate at which population is increasing. There is, however, a risk that we will wreck the environment so effectively that the world will no longer be an attractive place to live. That really would be a dismal outcome, to reach world population equilibrium only to find we’d destroyed the natural environment in the process. [br] Paragraph 2 implies that ______.
选项
A、population in the poorer countries has poorer qualifications
B、population in the poorer countries increases more rapidly
C、the government, institutions, labor, capital market and schools should be improved
D、poorer countries should be held responsible for the rapid growth of population
答案
B
解析
推断题型见第二段第一句:If we want to prevent a population explosion,we should take action now— or assist the poorer countries to do so. (如果要防止人口爆炸,我们应现在就采取行动——或者协助贫穷国家这样做);再次to do so 指的是上面提到的to prevent a population explosion;由此可推断出那些贫穷些的国家的人口增长比一般国家还要快,因此选项B为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3325345.html
相关试题推荐
Thefirst50yearsofthenextmillenniumwillbecriticalfortheworld’sp
Thefirst50yearsofthenextmillenniumwillbecriticalfortheworld’sp
Thefirst50yearsofthenextmillenniumwillbecriticalfortheworld’sp
Thefirst50yearsofthenextmillenniumwillbecriticalfortheworld’sp
Thefirst50yearsofthenextmillenniumwillbecriticalfortheworld’sp
Thefirst50yearsofthenextmillenniumwillbecriticalfortheworld’sp
InanuncriticalAugust11,1997,WorldNewsTonightreporton"diamagnetic
InanuncriticalAugust11,1997,WorldNewsTonightreporton"diamagnetic
InanuncriticalAugust11,1997,WorldNewsTonightreporton"diamagnetic
InanuncriticalAugust11,1997,WorldNewsTonightreporton"diamagnetic
随机试题
(1)Ah,praise.Sopowerfularesimplewordsofapprovalandadmirationthat
ThepeopleoftheUSAhavebeenopposedtoacentralizedgovernmentsincelo
ETF申购赎回中的现金替代不包括以下哪种类型?()A.必须现金替代 B.现金
同一劳动在同一时间内,当部门劳动生产率提高时会使( )。A.单位商品的价值量降
被宣告缓刑的犯罪分子,在缓刑考验期限内( ),应当撤销缓刑。 A.违反法律、
人民法院受理支付令申请后,经审查债权人提出的事实、证据,认为债权人的申请不符合
双侧髁突骨折后出现髁突明显移位伴开的合理治疗方法是A.单侧固定+颅颌弹性绷带
因第三者对保险标的的损害而造成保险事故的,保险人自()之日起,在赔偿金额范围内
等额分付资本回收系数记为()A.(F/A,i,n) B.(A/F,i,n)
在投资控制动态过程中,应着重做好的工作有()。A.对计划目标值的论证和分析
最新回复
(
0
)