首页
登录
职称英语
Lichens may grow on the bark of a tree in a steaming tropical rain forest, o
Lichens may grow on the bark of a tree in a steaming tropical rain forest, o
游客
2023-12-27
73
管理
问题
Lichens may grow on the bark of a tree in a steaming tropical rain forest, on the bricks of big city buildings, on rocks in hot springs, on wind-swept mountaintops, and in the driest desserts. In the arctic, they provide the principal food for caribou, and they are one of the few plants that grow in Antarctica. They are pioneers, appearing in barren rocky areas and starting the formation of soil in which mosses, then ferns, and then other plants can take root.
Lichens are a partnership of two plants — fungi and algae. The lichen body is made up of a network of fungal strands. In the upper layers of these grow groups of algae. The two organisms live together to the benefit of both, a relationship known as symbiosis. The fungi provide support, absorb water, and shelter the tender algae from direct sunlight. The algae carry on photosynthesis and provide the fungi with food. The algae can live independently and are recognizable as a species that grows alone. The fungi, on the other hand, cannot live apart from their partners. They can be placed in known classes of fungi but are unlike any species that lives independently.
So definite are the form, color, and characteristics of these double organisms that for hundreds of years, they were classified as one. More than 15,000 "species" were named. If these organisms are classified as separate species, it is difficult to fit them into the existing system of classification. But if they are classified separately, these species of fungi seem rather strange. Lichens are a splendid example of the difficulties faced by taxonomists in classifying species. [br] Why does the author call lichens pioneers?
选项
A、Because they developed so early in the history of the planet.
B、Because of their primitive structure.
C、Because they prepare soil for other plants.
D、Because they were the first plants to live in Antarctica .
答案
C
解析
细节题型见第一段最后一句的伴随状语:appearing in barren rocky areas and starting the formation of soil in which mosses,then ferns,and then other plants can take root(它们出现在荒芜的多岩石地区,使得土壤开始生成,然后各种植物才得以据此生根)可知C为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3311120.html
相关试题推荐
Whatdoesthestatementimply?[originaltext]Walkingthroughthisrainforestin
林边有个洞,叫白龙洞。传说《白蛇传》中的白娘子曾经在这里修炼。NeartheforestistheWhiteDragonCavewhichis
如有必要,调查组将给予现场办公更好的保护,林业部野生动物及森林保护司副司长说。VicedirectoroftheMinistryofForestry
EarlyMaoriadaptedthetropicallybasedeastPolynesiancultureinlinewith
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
Lichensmaygrowonthebarkofatreeinasteamingtropicalrainforest,o
随机试题
Treesareusefultomaninthreeimportantways:theyprovidehimwithwood
NUROFENRECOVERY(纽洛芬去痛片)Pleasereadtheseinstructionscar
Whenaconsumerfindsthatanitemsheorheboughtisfaultyordoesnotli
看看社会上“有福”的人,有几个人的福是因为老实而得?看看那些发了横财、飞黄腾达的人,考察一下他们的发达过程,你便会得出另一个结论:不老实的人也会有福。这
[originaltext]Jefflooksverypale.Doyouthinkheisill?[/originaltext]A、Yes
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
“路遥知马力,日久见人心”说明()。 A.感性认识有待于上升到理性认识 B
对不同种类货物制定的高低不同的运价称为()。A.按平均运价率制定的差别运价结
患者女,47岁。分娩3次,曾因尿失禁行尿道悬吊手术,术后尿失禁症状未解除,出现明
最可能检出抗变性IgG自身抗体的患者是A.干燥综合征B.恶性贫血C.肺出血-肾炎
最新回复
(
0
)