首页
登录
职称英语
The passage is about______. [br] [originaltext] Dyslexia is a term used to d
The passage is about______. [br] [originaltext] Dyslexia is a term used to d
游客
2023-12-24
31
管理
问题
The passage is about______. [br]
Dyslexia is a term used to describe a marked difficulty in learning to read despite normal intelligence and vision. The problem is universal, but research suggests it doesn’t affect every culture or language group equally. On China’s mainland and in Japan, for example, dyslexia rates are estimated at less than 5 percent compared to 10 percent to 20 percent in the U.S. There are intriguing theories as to why, and Japan has produced some important clues.
Japanese children first learn to read and write in parallel phonetic alphabets, hiragana and katakana, each containing 46 characters relating to 46 different sounds. After conquering them, the student embarks on learning Chinese characters. According to Uno, who works for Japan’s National Center of Neurology and Psychiatry, just 1 percent of Japanese students have dyslexic problems in reading the phonetic alphabets, while 2 percent encounter problems with Chinese characters. The numbers jump a bit when it comes to writing — 2 percent for hiragana, 3.8 percent for katakana and 5 percent for ideograms — but they’re still low by American standards.
选项
A、There is no obvious reason for the unbalanced distribution of dyslexia in the world.
B、The existing theories about dyslexia are solid and conclusive.
C、There are underlying reasons for the differences with dyslexic problems with different peoples.
D、The relatively lower number of its people suffering from dyslexia in Japan may be attributed to its reading and writing system.
答案
D
解析
语义的推理判断。从原文第一段的各国数字对比中可推断出日本的诵读困难问题比美国少得多,紧接着文中提出“There are intriguing theories as to why,and Japan hasproduced some important clues.”日本将就此作出解释。果然在第二段详细地介绍了日本的音字系统。显然,正是这种系统使得其诵读困难的人数比美国人少得多。因此,选项D是正确的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3302272.html
相关试题推荐
[originaltext]下面你将听到一段介绍北京申奥功臣何振梁的讲话。7月13日晚,在莫斯科国际贸易中心,当国际奥委会主席萨马兰奇宣布北京获得2
[originaltext]下面你将听到的是一位外国友人在中国一所大学的讲话。Iwouldliketothankyou,Mr.Pres
[originaltext]下面你将听到的是一段有关矿产开发的讲话。中国经济高速发展,需要大量的矿产品及相关的能源与原材料加工制品。每年消耗的矿石量
[originaltext]下面你将听到的是一段有关国际局势的讲话。InthewakeoftheColdWar,theworldh
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中美交流的讲话。中美两国建交以来,人民之间的交往不断扩大。两国已缔结了33对友好省州和123对姊
[originaltext]下面你将听到的是一段有关文化方面的讲话。Whatweneedisa"CultureofTolerance"
[originaltext]下面你将听到的是一段有关减轻债务的讲话。Iwanttodaytosetdebtreductioninth
[originaltext]下面你将听到的是一段有关金融改革的讲话。我国金融改革的不断深化将为外资银行与中资银行的合作带来新的机遇。银监会鼓励外资银
[originaltext]下面你将听到的是一位中国官员在世界经济论坛年会上的一段讲话。主席先生,女士们、先生们:目前,国际形势正处于深刻变化之
[originaltext]下面你将听到的是一段有关气候变化的讲话。TheevidencethattheEarth’satmosphere
随机试题
[originaltext]InAmericatoday,lotsofpeoplearegettingtattoos—especial
F此处需填入动词分词,作句子的伴随状语。该句提到,失眠和头痛等和压力相关的疾病往往随着下岗而来,甚至找到了新工作后……。由even的递进关系可知lingerin
RobotCarstoDoBattleinDesertRaceWhen15competitorslin
关于投资债券的风险,下列说法不正确的是()。A.即使债券发行人未真正地违约,债
治疗温热病壮热、神昏谵语、发斑、痉挛抽搐,宜选用()。A.天麻B.羚羊角(代)
我国建立天文大地网的主要方法是()A.三角测量法 B.GPS
共用题干 1999牟张某在某市开设了三家名称各异的房地产经纪门店,到2002年
赵女士由于意外落下残疾,没有了收入,老公不但不好好照顾,还和别的女人租住到一起。
关于行政处罚的适用的说法,正确的有( )。A.对当事人的同一个违法行为,不得给
(2016年真题)水闸混凝土工程施工的原则包括( )。 A.先深后浅 B
最新回复
(
0
)