首页
登录
职称英语
Where did the speaker live for five years? [br] [originaltext] For five year
Where did the speaker live for five years? [br] [originaltext] For five year
游客
2023-12-24
78
管理
问题
Where did the speaker live for five years? [br]
For five years I lived in Singapore, a metropolis of almost three million people. Like London, Paris and New York, Singapore is a cosmopolitan city, with people from different parts of the world living and working together. I enjoyed the urban lifestyle I led there, and made the most of the super amenities, ranging from the excellent shops to some of the best restaurants in the world. In the evenings and at weekends there were always cultural events, with such diverse attractions as classical Western music, and exhibition of Malay art or a Chinese opera in the street, it was difficult to get bored. Perhaps most impressive, however, was the remarkable transport infrastructure, with excellent roads, a swift and efficient bus service and a state-of-the-art underground system which could whisk commuters from the suburbs straight into the heart of the city. This is particularly important, as the government banned private cars from entering the central business district during the morning and afternoon rush hours to reduce congestion on the roads and pollution from the exhausts.
Of course, living in a city like this has its disadvantages as well. For a start, the cost of living can be very high — renting an apartment, for example, is very expensive. And as the city is expanding, there are a lot of building sites where new apartments are continually being built to deal with the population explosion which is a direct result of the government encouraging people to have more children.
选项
A、The pollution.
B、The traffic congestion.
C、The high cost of living.
D、The population decrease.
答案
C
解析
掌握主题句的支持性细节是解题的关键。本题原文living in a city like this has its disadvantages as well是主题句,其后的内容均为支持性细节,听者需在理解的基础上掌握其中的关键词或短语。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3302015.html
相关试题推荐
Stylisticdifferencesareavailabletoallmaturenativespeakersandinliterat
Thespeakerwasverymuch________byrudewordsandbehavioroftheaudienceint
Thankyouall.Mr.VicePresident;SecretaryGates;MadamSpeaker;Justices
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中国经济社会发展的讲话。中国的改革开放已经走过了26个年头。26年来,中国发生了翻天覆地的变化。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关中国教育改革与发展的讲话。党的十一届三中全会以来,随着党和国家工作重点转移到以经济建设为中心。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关儿童发展的讲话。儿童的生存、保护和发展是提高人口素质的基础,直接关系到一个国家和民族的前途与命运
[originaltext]下面你将听到的是一段有关企业管理的讲话。Itstandstoreasonthatforanorganiza
[originaltext]下面你将听到的是一段有关国际局势的讲话。InthewakeoftheColdWar,theworldh
[originaltext]下面你将听到的是一段有关旅游的讲话。旅游是一项集观光、娱乐、健身为一体的愉快而美好的活动。旅游业随着时代进步而不断进步。
[originaltext]下面你将听到的是一段有关文化方面的讲话。Whatweneedisa"CultureofTolerance"
随机试题
Thecauseoftheaccidentmaynever(discover)______inspiteoftheeffortof
WhywastheUnitedStatescalleda"meltingpot"?[br][originaltext]The
【S1】[br]【S4】A、andB、soC、becauseD、butD句际关系。通过语义得知,孩子们梦游症的原因通常不很明确,但是有可能与他们疲劳
OurrealAmericanfoodshavecomefromoursoilandhavebeenusedbymanygroup
时标网络图更能表达进度计划中各项工作之间恰当的时间关系,有利于计划管理人员分析网
肘关节骨折脱位,最可能并发的晚期并发症是A.动静脉损伤 B.缺血性肌挛缩 C
患儿,男,10个月。生后一直奶粉喂养,未加辅食,体检:营养差,皮肤、黏膜苍白,化
对警衔的晋升、保留、降级、取消正确叙述的是( )。A.人民警察的警衔等级必须在
(2018年真题)商业银行风险管理部门的职责包括()。A.对各项业务及各类风险
某投机者买入2张9月份到期的日元期货合约,每张金额为12500000日元,成交价
最新回复
(
0
)