首页
登录
职称英语
Ours is an agrarian economy. We must become self-sufficient in food to feed
Ours is an agrarian economy. We must become self-sufficient in food to feed
游客
2023-12-21
64
管理
问题
Ours is an agrarian economy. We must become self-sufficient in food to feed a rapidly growing population at an annual growth rate of more than 3 million people. A well-developed agricultural sector would offset the need for food import and play an important role in the development process by providing a home market for the products of the industrial sector. This implies that the rate of industrialization itself depend upon how fast agricultural incomes are rising. Development in the agricultural sector in our country means a rise in the income level of 70 percent of the population who are related to this sector. Their increased income in turn will give us more voluntary savings and investment and thus a source of revenue through taxation and potential capital formation by the government plus reduction in income inequalities between the urban population and rural masses. In this sense, aid received in the form of agricultural commodities hurts the developing countries and benefits developed countries more than proportionately. Because most of the farmers in developing countries are already at a mere subsistence level with a high rate of unemployment, disguised- unemployment and underemployment.
The Chinese experience with rural development has demonstrated that agricultural modernization via labour-intensive techniques is a highly promising way to create extra jobs without extensive geographic displacement of the farmers. Regarding the impact of transfer of agricultural commodities on the long-term growth rate in the recipient country, it can be said that transfer of agricultural commodities under concessional terms may result in an ultimate lowering of the recipient countries’ long-term growth rate.
选项
A、most farmers in developing countries face unemployment.
B、developing countries need agricultural aid to boost economy.
C、agricultural aid hurts the economy in developing countries.
D、a well-developed agricultural sector provides a domestic market.
答案
C
解析
此题为快速浏览题。此题浏览的关键是了解议论文写作的基本结构和特点。一般来说,议论点的主旨会出现在起始和结论部分,中间部分则一般为细节。结合开始部分第2句以及全文最后1句可确定C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3293282.html
相关试题推荐
[originaltext]TheGlobalPositioningSystem(GPS)hasbecomeindispensable
[originaltext]TheGlobalPositioningSystem(GPS)hasbecomeindispensable
[originaltext]TheGlobalPositioningSystem(GPS)hasbecomeindispensable
[originaltext]TheGlobalPositioningSystem(GPS)hasbecomeindispensable
[originaltext]Chinahasneverhiddenitsdesiretobecomeamajorforcein
[originaltext]Chinahasneverhiddenitsdesiretobecomeamajorforcein
[originaltext]Chinahasneverhiddenitsdesiretobecomeamajorforcein
[originaltext]QuestionNo.6Scientistsbelievethatsomeanimalsbecomeextinc
[originaltext]QuestionNo.6Scientistsbelievethatsomeanimalsbecomeextinc
[originaltext]QuestionNo.6Scientistsbelievethatsomeanimalsbecomeextinc
随机试题
Plagiarismiswidelyrecognizedasahighcrimeagainsttheprojectofscienc
Thatmanmustbeblind,______heisfeelinghiswayabout.A、soB、sinceC、forD、
[originaltext]SixtimesdefendingTourdeFranceWinnerLanceArmstrongin
NamesinAmericaMostparentsintheUnitedStatesgivetheir【T1】___
哲学史上的第一位哲学家是()A.苏格拉底 B.柏拉图 C.泰勒斯 D.巴
根据《物权法》,下列有关材料中.申请登记不动产登记时不提供的是()。A.不动产权
青少年的(),是社会工作者首先关注的工作重点。A.发展性需求 B.整体性需求
下列措施中,属于宽松货币政策的有()。A.降低银行法定存款准备金率 B.
建筑管道阀门试验要点不包括()。A.安全阀应由具备资质的单位进行检定 B
A.阿托品 B.解磷定 C.贝美格 D.尼可刹米 E.甘露醇解除有机磷中
最新回复
(
0
)