首页
登录
职称英语
A full moon was shining down on the jungle. Accompanied only by an Indian gui
A full moon was shining down on the jungle. Accompanied only by an Indian gui
游客
2023-12-20
32
管理
问题
A full moon was shining down on the jungle. Accompanied only by an Indian guide, the American explorer and archaeologist Edward Herbert Thompson -- thirteen hundred years after the Mayas had left their cities and made a break for the country farther north-was riding through the New Empire that they had built for themselves, which had collapsed after the arrival of the Spaniards. He was searching for Chichen-Irza, the largest, most beautiful, mightiest, and most splendid of all Mayan cities. Horses and men had been suffering intense hardships on the trail. Thompson’s head sagged on his breast from fatigue, and each time his horse stumbled he all but fell out of the saddle. Suddenly his guide shouted to him. Thompson woke up with a start. He looked ahead and saw a fairyland.
Above the dark treetops rose a mound, high and steep, and on top of the mound was a temple, bathed in cool moon light. In the hush of the night it towered over the treetops like the Parthenon of some Mayan acropolis. It seemed to grow in size as they approached. The Indian guide dismounted, unsaddled his horse, and roiled out his blanket for the night’s sleep. Thompson could not tear his fascinated gaze from the great structure. While the guide prepared his bed, he sprang from his horse and continued on foot. Steep stairs overgrown with grass and bushes, and in part fallen into ruins, led from the base of the mound up to the temple. Thompson was acquainted with this architectural from, which was obviously some kind of pyramid. He was familiar, too, with the function of pyramids as knows in Egypt. But this Mayan version was not a tomb , like the Pyramids of Gizeh. Externally it rather brought to mind a ziggurat, but to a much greater degree than the Babylonian ziggurats it seemed to consist mostly of a stony fill providing support for the enormous stairs rising higher and higher, towards the gods of the sun and moon.
Thompson climbed up the steps. He looked at the ornamentation, the rich reliefs. On top, almost 96 feet above the jungle, he surveyed the scene. He counted one -- two -- three -- a half-dozen scattered buildings, halfhidden in shadow, often revealed by nothing more than a gleam of moonlight stone.
This, then, was Chichen-Itza. From its original status as advance outpost at the beginning of the great trek to the north, it had grown into a shining metropolis, the heart of the New Empire. Again and again during the next few days Thompson climbed on to the old ruins. "I stood upon the roof of this temple one morning," he writes, "just as the first rays of the sun reddened the distant horizon. The morning stillness was profound. The noises of the night had ceased, and those of the day were not yet begun, All the sky above and the earth below seemed to be breathlessly waiting for something, Then the great round sun came up, flaming splendidly, and instantly the whole world sang and hummed. The birds in the trees and the insects on the ground sang a grand Te Deum, Nature herself taught primal man to be a sunworshipper and man in his heart of hearts still follows the ancient teaching."
Thompson stood where he was, immobile and enchanted. The jungle melted away before his gaze. Wide spaces opened up, processions crept up to the temple site, music sounded, palaces became filled with revelling, the temples hummed with religious adjuration. He tried to recognize detail in the billowing forest. Then suddenly he was no longer bemused. The cur rain of fancy dropped with a crash; the vision of the past vanished. The archaeologist had recognized his task. For out there in the jungle green he could distinguish a narrow path, barely traced out in the weak light, a path that might lead to Chichen-Itza’s most exciting mystery: the Sacred Well. [br] The territory which Thompson was exploring ______.
选项
A、had been abandoned by the Mayas about thirteen hundred years previously
B、had been occupied and developed by the Mayas about thirteen hundred years before
C、had been deserted by the Mayas as soon as the Spaniards arrived
D、was conquered by the Mayas thirteen hundred years ago
答案
B
解析
该题问:Thompson曾经探险的地区怎么样了?A项意为“在1,300年前被玛雅人遗弃了”,本文并没有提及该地区被遗弃了。B项意为“被玛雅人在1,300年前占领过,发展过”,在本文的第一段中提到the Mayas...Was riding through the New Empire that they had built for themselves,可以看出B项为正确选项。C项意为“西班牙人一到,该地区即被玛雅人丢弃了”。本文中提到西班牙人的这处地方是which had collapsed after the arrival of the Spaniards,本文指的是玛雅人先离开该地区,然后西班牙人到了后,该地区collapsed。C项的前部分与后部分的时间关系不是as soon as,故为错误选项。D项意为“1,300年前该地区被玛雅人征服过”的意思是不完整的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3289629.html
相关试题推荐
CampaigningontheIndianfrontierisanexperiencebyitself.Neitherthel
TheoriginalinhabitantsofAustraliawere______.A、theRedIndiansB、theEskimo
Accordingtothewriter,theIndianconstitutionrecognises______.[br]InLine
Accordingtothewriter,theIndianconstitutionrecognises______.[br]Hindi-s
ThecauseoftheIndiantrainaccidentwas______.[originaltext]Atleast80
AmericanIndianMovement(AIM)isanorganizationdevotedtopromotingcultur
AmericanIndianMovement(AIM)isanorganizationdevotedtopromotingcultur
AmericanIndianMovement(AIM)isanorganizationdevotedtopromotingcultur
Afullmoonwasshiningdownonthejungle.AccompaniedonlybyanIndiangui
Afullmoonwasshiningdownonthejungle.AccompaniedonlybyanIndiangui
随机试题
Thefollowingdatasufficiencyproblemsconsistofaquestionandtwostateme
Manyartiststodayareinwhatiscalledappliedart.Theyusetheirability
PASSAGEFOUR[br]What’sthebesttitleforthepassage?Nature,NurtureandExam
Thegovernmenthaspromisedtodo______liesinitspowertoeasethehardships
患儿男,5岁。因反复发热、面色苍白1个月,腹部胀痛1周就诊。查体:贫血貌,浅表淋
单一热浸镀锌处理时,标志底板、立柱、横梁等大型构件的镀锌量不低于()。A.350
()代表了国际先进银行风险管理的最佳实践,符合巴塞尔新资本协议和各国监管机构的
以下关于股权投资基金募集说法错误的是()。A.直接募集机构指基金管理人
小儿癫痫痰痫证的治法是A:祛风涤痰 B:息风开窍 C:健脾化痰 D:通窍定
药物表面用水润湿后加辅料附于其上,增强疗效,该药是A.龟背盘B.当门子C.星点D
最新回复
(
0
)