首页
登录
职称英语
I thought of God as a strangely emotional being. He was powerful; He was forg
I thought of God as a strangely emotional being. He was powerful; He was forg
游客
2023-12-20
72
管理
问题
I thought of God as a strangely emotional being. He was powerful; He was forgiving yet obdurate, full of warmth and affection. Both His wrath and affection were fitful, they came and they went, and I couldn’t count on either to continue, although they both always did. In short God was much such a being as my father himself.
What was the relation between them, I wondered -- these two puzzling deities?
My father’s ideas of religion seemed straightforward and simple. He had noticed when he was a boy that there were buildings called churches; he had accepted them as a natural part of the surroundings in which he had been born. He would never have invented such things himself. Nevertheless they were here. As he grew up he regarded them as unquestioningly as he did banks. They were substantial old structures; they were respectable, decent, and venerable. They were frequented by the right sort of people. Well, that was enough.
On the other hand he never allowed churches -- or banks -- to dictate to him. He gave each the respect that was due to it from his point of view; but he also expected from each of them the respect he felt due to him.
As to creeds, he knew nothing about them, and cared nothing either; yet he seemed to know which sect he belonged with. It had to be a sect with the minimum of nonsense about it; no total immersion, no exhorters, no holy confession. He would have been a Unitarian, naturally, if he’d lived in Boston. Since he was a respectable New Yorker, he belonged in the Episcopal Church.
As to living a spiritual life, he never tackled that problem. Some men who accept spiritual beliefs try to live up to them daily; other men who reject such beliefs, try sometimes to smash them. My father would have disagreed with both kinds entirely. He took a more distant attitude. It disgusted him where atheists attacked religion, he thought they were vulgar. But he also objected to having religion make demands upon him -- he felt that religion was too vulgar when it tried to stir up men’s feelings. It had its own proper field of activity, and it was all right there, of course; but there was one place religion should leave alone, and that was a man’s soul. He especially loathed any talk of walking hand in hand with his Saviour. And if he had ever found the Holy Ghost trying to soften his heart, he would have regarded its behaviour as distinctly uncalled for; even ungentlemanly. [br] The writer says his father’s idea of religion seemed straightforward and simple because his father
选项
A、had been born in natural surroundings with banks and churches.
B、never really thought of God as having a real existence.
C、regarded religion as acceptable as long as it did not interfere.
D、regarded religion as a way that he could live a spiritual life.
答案
C
解析
该题问作者的父亲对于宗教的看法是简明而且直截了当的原因是什么。A说是因为他出生的地方四周有银行和教堂,这显然是错的。许多人出生在这样的地方,但他们的看法不尽相同。B说是因为他从不真正认为上帝是存在的。文章中没有这样的信息。D说是因为他把宗教看作精神生活.这与文中的“As to living a spiritual life,he never tackled that problem.”一句的意思不符。C说因为他认为只要宗教不干涉他的生活,宗教是可以接受的。这样的意思可在文中多处找到,如:On the other hand he never allowed churches—or banks—to dictate to him./...there was one place religion should let alone,and that was a man’s soul.另外,文章最后几句都表示了同样的意思。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3288541.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Andwhataboutyou,John?Anythoughtsonnextyear?M:Notre
[originaltext]W:Andwhataboutyou,John?Anythoughtsonnextyear?M:Notre
[originaltext]W:Andwhataboutyou,John?Anythoughtsonnextyear?M:Notre
[originaltext]Thegovernmentoncethoughtthatwewouldbegetting20%ofoure
[originaltext]Thegovernmentoncethoughtthatwewouldbegetting20%ofoure
[originaltext]Thegovernmentoncethoughtthatwewouldbegetting20%ofoure
Ateamofworld-leadingneuro-scientistshasdevelopedapowerfultechnique
Ateamofworld-leadingneuro-scientistshasdevelopedapowerfultechnique
[originaltext]Goodafternoon!Mytopictodayisabouthappythoughtsforth
[originaltext]Itiscommonknowledgethatmusiccanhaveapowerfuleffecto
随机试题
NarratorListentopartofalectureinamarketingclass.Nowget
Therehasbeenmuchspeculationabouttheoriginofbaseball.In1907aspec
[originaltext]DuringtheAmericanWarofIndependence(1775-1783)and[22]int
对苯中毒并发症治疗错误的A、重型再障用雄激素,并可做骨髓移植 B、吸入性肺炎
依据《银行业监督管理法》,下列选项中属于银行业金融机构的是( )。A.金融资产
A.依那普利B.尼莫地平C.氯沙坦D.可乐定E.利血平能耗竭神经末梢囊泡内介质的
患者,男性,77岁,不慎跌倒时以手掌撑地,造成Colles骨折。该患者在石膏绷带
幼儿通过动手操作,亲自实践,与人交往等去发现原来不知道的东西,从而获得的经验学习
下列最能引起缺铁性贫血的是A.慢性胃炎 B.慢性肝炎 C.慢性溶血 D.慢
(2018年真题)下列不属于清算组职权的是( )。A.代表公司参与民事诉讼
最新回复
(
0
)