首页
登录
职称英语
Bank of America, holding company for the San Francisco-based Bank of America,
Bank of America, holding company for the San Francisco-based Bank of America,
游客
2023-12-11
57
管理
问题
Bank of America, holding company for the San Francisco-based Bank of America, was once unchallenged as the nation’s biggest banking organization. At its peak, it had more branches hi California, 1,100 more than the U.S. Postal Service. It was also a highly profitable enterprise. But since 1980, Bank of America’s earnings have been down or flat. From March 1985 to March 1986, for example, earnings per share dropped 50.8 percent. Samuel H. Armacost, president and CEO, has confessed that he doesn’t expect a turnaround soon.
Some of Bank of America’s old magic seems to have rubbed off on New York’s Citibank, perennial rival for top banking honors. Thanks to aggressive growth policies, Citicorp’s assets topped Bank of America’s for the first time in 1983 and by a healthy margin. Citibank has also been generating profits at a fast clip, enabling it to spend lavishly on campaigns to enter new markets--notably Bank of America’s turf in California.
The bad times Bank of America is currently facing are partly the result of the good times the bank enjoyed earlier. Based in a large and populous state and operating in a regulated environment, Bank of America thrived. Before deregulation, banks could not compete by offering savers a higher return, so they competed with convenience. With a branch at every crossroads, Bank of America was able to attract 40 percent of the California deposit market--a source of high earnings while the legal maximum payable to depositors was much lower than the interest on loans.
The progressive deregulation of banking forced Bank of America to fight for its customers by offering them competitive rates. But how could this mammoth bureancracy, with its expensive overhead, offer rates as attractive as its loaner competitors? Pruning the establishment was foremost in the minds of Bank of America policymakers. But cutbacks have proceeded slowly. Although the bank is planning to consolidate by offering full services only in key branches, so far only about 40 branches have been closed. Cutbacks through attrition have reduced the work force from 83,000 to fewer than 73,000; wholesale layoffs, it seems, would not fit the tradition of the organization. And they would intensify the morale problems that already threaten the institution. [br] Which of the following conclusions can NOT be drawn from the passage?
选项
A、The U.S. Postal Service had lass than 1,100 branches in California a few decades before.
B、The profit of the Bank of America has been reducing since the 1980s.
C、The prospect of the Bank of America is not quite promising.
D、Moral problem is also a factor that leads to the decline of the Bank of America.
答案
B
解析
归纳题。选项A可由第一段中“At its peak, it had more branches in California,1,100 than the U.S. Postal Service”推出:选项C可由第一段中“... president and CEO,has confessed that he doesn’t expect a turnaround soon”及最后一段对银行目前状况的描述看出;D可由文章最后一句表明。而第一段中“But since 1980,Bank of America’s earnings have been down or flat”可见,收益虽无上升,但也不总是下降的,因此B不对。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3264151.html
相关试题推荐
TheAmericangovernmentisdividedintothreebranches:thelegislative,theexe
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
CharacteristicsofAmericanCultureⅠ.punctualityA.Goingt
WhichofthefollowingisNOTaculturalcelebrityofAmericanorigin?A、MartinL
Inthelate1960smanypeopleinNorthAmericaturnedtheirattentiontoenv
随机试题
[originaltext]APhilippinefishermanwasfeelingdownonhisluckwhenahouse
OnFoodSafety,aLong
Electronicmailsystemsareeithercomputerizedornoncomputerized.Importan
消防救援机构负责学校、幼儿园管理中的行业消防安全;指导学校消防安全教育宣传工作,
某试验室按规范连续多次对水泥的不溶物进行测定,下列数据连续多次的测量结果,已经达
《爱莲说》原文 水陆草木之花,可爱者甚蕃。晋陶渊明独爱菊。自
终于我确信无法阻止你离开的脚步,于是我重新开始享受孤独。以下哪项是上述推理的前提
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
1944年6月,盟军开辟欧洲第二战场,使法西斯德国陷入盟军两面夹击之中的战役是(
(2011年真题)在向甲公司管理层解释审计的固有限制时,下列有关审计固有限制的说
最新回复
(
0
)