首页
登录
职称英语
Which of the following statements about the hadron collider is CORRECT? [origina
Which of the following statements about the hadron collider is CORRECT? [origina
游客
2023-12-07
71
管理
问题
Which of the following statements about the hadron collider is CORRECT?
It was supposed to be the greatest science experiment ever, and it’s certainly the most expensive. The large hadron collider designed to recreate the Big Bang theory with colliding particles has so far cost nearly 10 billion dollars and counting. Scientists are hoping to catch sight of the theorized but never seen Higgs Boson particle. The so-called God Particle that gives matter its mass. But within days of kicking off last year the hadron collider broke down. A Helium leak in the cooling system took about a year to repair. And the latest hiccup, a piece of crusty French bread that found its way into the collider’s inner workings disrupting work for weeks. So coincidence or something more. Well, according to two physicists the culprit may be the Higgs Boson particle traveling back in time to destroy itself.
选项
A、It has cost about 10 billion dollars.
B、It was designed by some scientists in Boston.
C、It broke down before the first experiment.
D、It was supposed to catch small particles.
答案
A
解析
事实细节题。新闻开头提到,这被认为是有史以来最伟大、最昂贵的科学实验,这台大型强子对撞机至今已花费近100亿美元。所以A项为正确答案。新闻中提到,科学家希望能看到理论化的但尚未被目睹的希格斯波色粒子,并没提到这台机器是由波斯顿的科学家设计的,B利用Higgs Boson的读音与Boston接近而进行干扰。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3253819.html
相关试题推荐
Theregistrationnumberofthecartherobbersdroveis______.[originaltext]
WhichofthefollowingstatementsisTRUE?[originaltext]Governmentofficial
WhichofthefollowingfactorsisNOTmentionedbyEdwardinchoosingthelocati
WhichofthefollowingfactorsisNOTmentionedbyEdwardinchoosingthelocati
WhichofthefollowingfactorsisNOTmentionedbyEdwardinchoosingthelocati
WhichofthefollowingfactorsisNOTmentionedbyEdwardinchoosingthelocati
WhichofthefollowingfactorsisNOTmentionedbyEdwardinchoosingthelocati
______referstotheeventsfollowingtheclimaxofadramaornovelinwhicha
WhichofthefollowingisNOTtrueaccordingtothenews?[br][originaltext]
[originaltext]Washington(dpa)-AfterthefailuresoftheirpasttwoMarsmis
随机试题
—CanIborrowsomepaper?—How_____doyouneed?A、muchB、littleC、manyA与howm
Themarketinvestigationisindispensabletosalespromotion.Theyareascl
Lifeexpectancyisrisinginmuchoftheworld.Butdoctorsareseeinganoth
[originaltext]W:GoodmorningSir,howmayIhelpyoutoday?M:Iwouldliketo
Ineverycultivatedlanguagetherearetwogreatclassesofwordswhich,tak
静载试验的加载设备必须要有足够的强度储备。
全国人民代表大会会议(??)举行一次。A.每年 B.两年 C.五年 D.十
通过市场调查获知,某地区2011~2014年普通商品住宅平均价格水平分别为468
《物业管理条例》确立的基本制度包括()。A.业主大会制度 B.业主公约制
以下关于消毒防腐药作用机制的描述,不正确的是A.能使病原微生物蛋白质凝固变性
最新回复
(
0
)