首页
登录
职称英语
Why is the film-maker sentenced to six years in jail? [br] [originaltext] [9
Why is the film-maker sentenced to six years in jail? [br] [originaltext] [9
游客
2023-12-05
82
管理
问题
Why is the film-maker sentenced to six years in jail? [br]
[9] [10B] The authorities in Iran have sentenced the internationally acclaimed film-maker Jafar Panahi to six years in jail after finding him guilty of crimes against national security. Most of Mr. Panahi’s films, which paint an unflattering picture of Iranian society, have been banned in the country.
After a period of house arrest in 2009, Jafar Panahi was arrested in March this year and imprisoned. After a huge protest among film-makers around the world, he was released in May with bail set at $200,000. However, the sentence Mr. Panahi has now incurred will put him back in jail and in effect end his career as a director. [10CD] At 51, Mr. Panahi has been told he cannot make films or leave Iran for the next 20 years.
选项
A、This is the second time for his arrestment.
B、He is an internationally well-known film-maker.
C、He is banned from making films any more.
D、He cannot leave Iran for the next 20 years.
答案
A
解析
信息推断题。新闻开始就提到:...the internationally acclaimed(受欢迎的,受称赞的)film-maker…,因此选项[B]正确,其中well-known是acclaimed的同义替换;根据新闻内容可知,帕纳西在2009年被软禁了一段时间之后,在今年的三月份被逮捕并监禁,在五月被保释,现今又将重新回到监狱,因此这是他的第三次被捕,选项[A]错误,为答案:新闻最后提到,这次帕纳西被告知他在接下来的20年不能制作影片,不能离开伊朗,因此选项[C]、[D]也都正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3247513.html
相关试题推荐
WhatwaseducationlikeinProfessorWang’sdays?[br][originaltext]W:Goodev
WhatwaseducationlikeinProfessorWang’sdays?[br][originaltext]W:Goodev
WhatwaseducationlikeinProfessorWang’sdays?[originaltext]W:Goodevening,
Whichofthefollowingisanadvantageofhotels?[br][originaltext]W:Wecont
Whichofthefollowingisanadvantageofhotels?[br][originaltext]W:Wecont
Whichofthefollowingisanadvantageofhotels?[originaltext]W:Wecontinuen
Theincreasingtrendinmajorhotelsisto[originaltext]M:ThismorningonTake
WhichofthefollowingstatementsisCORRECT?[br][originaltext]M:Goodmornin
WhichofthefollowingstatementsisCORRECT?[br][originaltext]M:Goodmornin
WhichofthefollowingstatementsisCORRECT?[br][originaltext]M:Goodmornin
随机试题
RainforestsmakeupaboutsixpercentoftheEarth’ssurfaceandtheyareveryi
Afewyearsagoitwas【B1】______tospeakofagenerationgap,adivisionbe
[originaltext]Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavel
Anewdirection,resultingfromchangingvaluesandlifestyles,istheinc
[originaltext]W:Well,weheardsomepeoplejustnowwhoseemtofeelthatothe
A.强化因素 B.促成因素 C.倾向因素 D.社会因素 E.生物因素人际
符合上述特征的药物是 A.前列腺衍生物 B.无臭,味苦,有升华性 C.难溶
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
一般单一性生活压力的后效是()。A:灾难性的B:有延缓作用的C:高强度的D
A.MФ B.T细胞 C.B细胞 D.NK细胞 E.嗜碱性粒细胞具有吞噬
最新回复
(
0
)