首页
登录
职称英语
(1)Detroit seems to be where Wall Street meets Main Street. Tight credit is
(1)Detroit seems to be where Wall Street meets Main Street. Tight credit is
游客
2023-11-29
96
管理
问题
(1)Detroit seems to be where Wall Street meets Main Street. Tight credit is reckoned to have cost the American carmakers 40,000 sales in August, worth about $ 1 billion in revenue. The impact has been felt most by America’s Big Three—General Motors, Ford and Chrysler—which have suffered this year as consumers shunned gas-guzzlers in favour of the smaller cars mostly made by Japanese firms in American factories. Overall light-vehicle sales hit a 15-year low in September, with a fall of 27% compared with a year earlier. The problem is finance. "We have plenty of customers—what we don’t have is financing available to meet their needs," Mike Jackson, chief executive of AutoNation, a leading car-dealer chain, told CNBC this week. He reckons that tighter credit and limits on finance for leases have cost his firm a fifth of its sales this year.
(2)The Big Three have been hit by petrol prices pushing towards $ 4 a gallon, by more demanding federal fuel-economy rules and by the credit crunch wrecking consumer finance. But the federal government came to their aid this week when George Bush signed an energy bill that includes $ 25 billion in loan guarantees to ease their pain. Supposedly this is to allow the Big Three to retool their factories to produce more economical vehicles. David Cole, director of the Centre for Automotive Research, an industry body, estimates that such retooling could cost at least
$ 100 billion. But money is money, so the infusion of cheap credit will help the carmakers pay their bills next year. " Given the market position of the Big Three, things will get sticky by mid-2009, because they have to keep spending on new programmes," says Joe Philippi of Auto Trends, a consultancy.
(3)The rules are still being worked out, but the deal means that car companies—blessed with the government guarantee—should get loans with an interest rate of around 5% rather than the 15% they would face on the open market in today’s conditions. The stipulation that the loans are only for firms with factories at least 20 years old rules out nearly all the "transplant" factories that foreign carmakers built in America to get around tariff barriers. And even if some Japanese carmakers do qualify for loans, they are not expected to ask for them.
(4)So a sum that seemed preposterous only a few months ago has won overwhelming approval from politicians. Compared with the demand for $ 700 billion to underpin the financial system, who can complain about a mere $ 25 billion for carmakers? And using government money to keep honest, hardworking car-industry workers in their jobs is easier for politicians to justify than handouts for greedy Wall Street bankers. The sales-pitch is even more compelling in an election year.
(5)Once industrial subsidies like this begin to flow, it is difficult to stop them. A recent study by the Cato Institute, a right-wing think-tank, found that the federal government spent some $ 92 billion subsidising business in 2006 alone. Only $ 21 billion of that went to farmers: much of the rest went to firms such as Boeing, IBM and GE in the form of export-credit support and various research subsidies.
(6)The Big Three are already complaining that it will take too long to dish out the money, and they want the process speeded up. They also want a further $ 25 billion, possibly attached to the second version of the Wall Street rescue bill. The logic of bailing out Wall Street is that finance underpins everything. Detroit cannot begin to make that claim. But, given its successful lobbying, can it be long before ailing airlines and failing retailers join the queue? [br] American carmakers, especially the Big Three, are in deep trouble because of the following factors EXCEPT
选项
A、the increasingly high petrol prices
B、the impact of imported cars from other countries like Japan
C、the tighter credit which impairs customers’ finance capability
D、the consumers’ preference to more fuel-efficient vehicles
答案
B
解析
细节题。第一段第三句和第五句以及第二段首句阐明了汽车制造商受到打击的多种因素,包括用户转向青睐小型汽车、融资困难、高油价等,因此排除[A]、[C]、[D]。但三巨头流失的客户转向了日本公司在美国的工厂,且第三段第二句提到,美国为了保护本国汽车产业设置了关税壁垒,使得外国汽车制造商不得不在美国设厂,因而直接从日本等国进口的汽车并非重大威胁,故选[B]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3229917.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Thenthere’salsotheimportanceofknowingyourcreditscores
[originaltext]M:Thenthere’salsotheimportanceofknowingyourcreditscores
[originaltext]M:Thenthere’salsotheimportanceofknowingyourcreditscores
DrivingalongSouthStreet,wheretheLosAngelessprawlmeetssprawlingOra
DrivingalongSouthStreet,wheretheLosAngelessprawlmeetssprawlingOra
DetroitseemstobewhereWallStreetmeetsMainStreet.Tightcreditisrec
DetroitseemstobewhereWallStreetmeetsMainStreet.Tightcreditisrec
Therelianceoncreditreportsinhiringisbecomingwidespread.Asurveyb
Therelianceoncreditreportsinhiringisbecomingwidespread.Asurveyb
Therelianceoncreditreportsinhiringisbecomingwidespread.Asurveyb
随机试题
Thetimeofyearababyisborncanshapewhatprofessiontheywillembarko
Scientistshavedevelopedacomputerisedmind-readingtechniquewhichlets
二、考题解析 【教学过程】 (一)开始部分 1.课堂常规:体委整队,报告人数,师生问好,教师简要介绍教学内容,检查服装,安排见习生。 组织教学:
专利研制成本中的直接成本是指研制过程中直接投入发生的费用,主要包括()。A
A.强痛定 B.糖皮质激素 C.思密达 D.解痉剂 E.柳氮磺胺吡啶栓溃
根据《历史文化名城名镇名村保护条例》,中国历史文化名镇、名村由()确定。A.
患者,男,21岁,7岁开始左面颊肿胀畸形,表面皮肤可见咖啡色斑。检查见左右面部不
根据企业所得税法的规定,纳税人在我国境内向贫困地区的公益性捐赠支出,( )。A.
下列符合基坑开挖一般要求是()A.采用机械开挖时应避免超挖,宜在挖至基底前
某工业项目及其中Ⅰ车间的有关建设费用如下表所示,则Ⅰ车间应分摊的生产工艺设计费应
最新回复
(
0
)