首页
登录
职称英语
(1)Letty the old lady lived in a "Single Room Occupancy" hotel approved by t
(1)Letty the old lady lived in a "Single Room Occupancy" hotel approved by t
游客
2023-11-29
53
管理
问题
(1)Letty the old lady lived in a "Single Room Occupancy" hotel approved by the New York City welfare department and occupied by old losers, junkies, cockroaches and rats. Whenever she left her room—a tiny cubicle with a cot, a chair, a seven-year-old calendar and a window so filthy it blended with the unspeakable walls—she would pack all her valuables in two large shopping bags and carry them with her. If she didn’t, everything would disappear when she left the hotel. Her" things" were also a burden. Everything she managed to possess was portable and had multiple uses. A shawl is more versatile than a sweater, and hats are no good at all, although she used to have lots of nice hats, she told me.
(2)The first day I saw Letty I had left my apartment in search of a"bag lady". I had seen these women round the city frequently, had spoken to a few. Sitting around the parks had taught me more about these city vagabonds. As a group, few were eligible for social security. They had always been flotsam and jetsam, floating from place to place and from job to job—waitress, short order cook, sales clerk, stock boy, maid, mechanic, porter—all those jobs held by faceless people. The" bag ladies" were a special breed. They looked and acted and dressed strangely in some of the most determinedly conformist areas of the city. They frequented Fourteen Street downtown, and the fancy shopping districts. They seemed to like crowds but remained alone. They held long conversations with themselves, with telephone poles, with unexpected cracks in the sidewalk. They hung around lunch counters and cafeterias, and could remain impervious to the rudeness of a determined waitress and sit for hours clutching a coffee cup full of cold memories.
(3)Letty was my representative bag lady. I picked her up on the corner of Fourteenth and Third Avenue. She had the most suspicious face I had encountered: her entire body, in fact, was pulled forward in one large question mark. She was carrying a double plain brown shopping bag and a larger white bag ordering you to vote for some obscure man for some obscure office and we began talking about whether or not she was an unpaid advertisement. I asked her if she would have lunch with me, and let me treat, as a matter of fact. After some hesitation and a few sharp glances over the top of her glasses, Letty the Bag Lady let me come into her life. We had lunch that day, the next, and later the next week.
(4)Being a bag lady was a full-time job. Take the problem of the hotels. You can’t stay to long in any one of those welfare hotels, Letty told me, because the junkies figure out your routine, and when you get your checks, and you’ll be robbed, even killed. So you have to move a lot. And every time you move, you have to make three trips to the welfare office to get them to approve the new place, even if it’s just another cockroach-filled, rat-infested hole in the wall. During the last five years, Letty tried to move every two or three months.
(5)Most of our conversations took place standing in line. New York State had just changed the regulations governing Medicaid cards and Letty had to get a new card. That took two hours in line, one hour sitting in a large dank-smelling room, and two minutes with a social worker who never once looked up. Another time, her case worker at the welfare office sent Letty to try and get food stamps, and after standing in line for three hours she found out she didn’t qualify because she didn’t have cooking facilities in her room. "This is my social life,"she said. " I run around the city and stand in line. You stand in line to see one of them fancy movies and calling it art: I stand in line for medicine, for food, for glasses, for the cards to get pills, for the pills: I stand in line to see people who never see who I am: at the hotel, sometimes I even have to stand in line to go to the John. When I die there’ll probably be a line to get through the gate, and when I get up to the front of the line, somebody will push it closed and say,’ Sorry. Come back after lunch. ’ These agencies, I figure they have to make it as hard for you to get help as they can, so only really strong people or really stubborn people like me can survive. "
(6)Letty would talk and talk: sometimes, she didn’t seem to know I was even there. She never remembered my name, and would give a little start of surprise whenever I said hers, as if it had been a long time since anyone had said"Letty". I don’t think she thought of herself as a person, anymore: I think she had accepted the view that she was a welfare case, a Mediaid card, a nuisance in the bus depot in the winter time, a victim to any petty criminal, existing on about the same level as cockroaches. [br] According to Para. 2 and Para. 3, which of the following is NOT true about the bag ladies?
选项
A、They tend to congregate in crowded city centers.
B、They sometimes work as unpaid advertisement for certain candidates.
C、They tend to dress and act in an eccentric way.
D、They are often treated with contempt and indifference.
答案
B
解析
推断题。第三段第四句提到,她随身带着一个有普通购物袋两倍大的棕色兜子和一个更大的白色兜子,让路人给某个机构的某个人投票。于是,我们开始谈论她是不是在免费做广告。故答案为[B]。第二段第九句提到,她们看似喜欢群居,但却都是孑然一身,故排除[A];第七句提到,他们看起来行为和着装奇怪,故排除[C];最后一句提到,她们能够对服务员的无礼无动于衷,继续坐上几个小时,由此可推知人们对她们往往是漠然和轻视的,因此排除[D]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3229796.html
相关试题推荐
UnmarriedmenacrossChinausedtospendNov.11lamentingtheirsinglestat
Single-sexSchoolI.【T1】______【T1】______—Co-ed:the【T2】_____ofsexes,politic
Single-sexSchoolI.【T1】______【T1】______—Co-ed:the【T2】_____ofsexes,politic
Single-sexSchoolI.【T1】______【T1】______—Co-ed:the【T2】_____ofsexes,politic
Single-sexSchoolI.【T1】______【T1】______—Co-ed:the【T2】_____ofsexes,politic
Single-sexSchoolI.【T1】______【T1】______—Co-ed:the【T2】_____ofsexes,politic
(1)Lettytheoldladylivedina"SingleRoomOccupancy"hotelapprovedbyt
(1)Lettytheoldladylivedina"SingleRoomOccupancy"hotelapprovedbyt
(1)Lettytheoldladylivedina"SingleRoomOccupancy"hotelapprovedbyt
(1)Lettytheoldladylivedina"SingleRoomOccupancy"hotelapprovedbyt
随机试题
PassageFour[br]Howcanwesummarizethecharacteroftheoldman?Optimistic,
有目的地严格控制或创设一定的条件,主动地引起或改变某种心理活动,从而进行分析研究
人生保护阶段的健康教育内容主要是A.围生期教育、婴幼儿期教育、儿童期教育 B.
下列哪个药物长期应用可引起再生障碍性贫血A、卡马西平 B、苯巴比妥 C、丙戊
医学伦理学的公正原则,是指A.不同的经济给予不同对待 B.同样需要的人给予同样
患儿男,6岁。发热、厌食1周,近两天在面部和躯干皮肤出现红色斑丘疹和小水疱,呈向
选择性阻断α1,受体的药物是A:去甲肾上腺素 B:酚妥拉明 C:妥拉唑林
为住院患者开具的麻醉药品和第一类精神药品处方应当A.逐日开具,每张处方为1日常用
失明者的听觉一般都比较好,这表现的是人的身心发展具有()。
男,生后5天,开始吸奶时口张不大,后发生痉挛,痉挛缓解后神志清醒。最可能的诊断是
最新回复
(
0
)