首页
登录
职称英语
I find it easiest to look forward by looking back to the "Great Labor Migra
I find it easiest to look forward by looking back to the "Great Labor Migra
游客
2023-11-13
38
管理
问题
I find it easiest to look forward by looking back to the "Great Labor Migration" of 1948-55, seen at the time as a matter of black guests coming to a white host. It’s a quasi-imperial perception that has shifted since the 1970s, but the social problems and deficiencies it engendered dog us still.
It’s highly questionable whether Britain is an open society even now. Against the upward trend in the 1980s of ethnic minorities breaking into the professions and the media must be set objective evidence of a very racist society. Since the Stephen Lawrence affair the government has at least been talking about the existence of racism, but it’s always the case that racism diminished in times of prosperity. When the economic going gets tough, people want someone to take their feelings out on.
The social landscape seems to me at a surreal crossroads. Britain fosters images of itself as homogenous, to be white is no longer the central defining feature, but there remain various kinds of "Britishness". So I can envisage the future in two very different ways.
The first is broadly the way Britain is at the moment: a mosaic of communities: Bangladeshi, Afro-Caribbean, Chinese or Jewish holding fast to a strong social identity, but lumbered also with a whole raft of benefits and disadvantages, most of them defined in economic terms. It’s possible that will still be the pat-tern in 50 years time, but not very likely. Instead, I expected the old duality of a "host community" and "immigrants" whose bad luck it is to be excluded and disadvantaged to have vanished. Some ethnic commu-nities may make a point of survival, but only those who are most proud of their cultural roots.
The alternative is a pick-and-mix social landscape. At the moment ethnic minorities are moving in different directions at different rates, with personal and social engagement across ethnic boundaries increasing all the time. One crude indicator is the level of mix-’race marriage: one in five Bangladeshi and Pakistani men born in Britain now has a white wife, and one in five babies born in Britain has one Afro-Caribbean and one white parent.
This implies a Britain in which people will construct multiple identities defined by all sorts of factors: class, ethnicity, gender, religion, profession, culture and economic position. It won’t be clear-cut. Not all ethnic, minorities, or members of an ethnic minority, will be moving in the same direction of identifying the same issues at the heart of their identities. It’s about deciding who you are, but also about how other people define you.
That’s what will be at the heart of the next 50 years: enduring communities linked by blood through time versus flexible, constantly shifting identities. Identity won’t be about where you have come from; it will be a set of values you can take anywhere that is compatible with full participation in whichever society you live in. [br] Which of the following statements is TRUE according to the passage?
选项
A、The "Great Labor Migration" took place in the 1970s.
B、Britain is an open society now.
C、Britain is a homogenous society now.
D、There are various kinds of minorities and racial problems in Britain.
答案
D
解析
事实细节题。本题宜采用排除法。选项A 根据文章第一句话“Great Labor Migration”发生在四、五十年代而非七十年代;文章第二段第一句话“It’s highly questionable whether Britain is an open society even now”可知即使在目前英国也不是完全开放的;选项C 根据文章第三段第二句话“Britain fosters images of itself as homogenous,...but there remain various kinds of ’British-ness’”可知仍有各式的“英国身份”,排除。正确答案为D ,文章第一段最后一句话“but the social problems and deficiencies it engendered dog us still”可以找到证据,由此带来的社会问题和缺陷依然纠缠着我们,第二段第三句话中政府也承认存在种族问题。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3183898.html
相关试题推荐
TheWallStreetmultimillionairesarelookingfornewmarketsoverseaswherethe
Themostusefulwayoflookingatamapisnotasapieceofpaper,butasarec
Heisafunny-lookingmanwith______cheerfulfaceandalwaysencourages______
Theplanheputforwardiscarefullymade______.A、asawholeB、aboveallC、ont
Theyall______theirneighborimmediately,notknowingthatthissweet-lookingma
Nobigdevelopedcountryhascomeoutoftheglobalrecessionlookingstrong
Nobigdevelopedcountryhascomeoutoftheglobalrecessionlookingstrong
Nobigdevelopedcountryhascomeoutoftheglobalrecessionlookingstrong
Nobigdevelopedcountryhascomeoutoftheglobalrecessionlookingstrong
Nobigdevelopedcountryhascomeoutoftheglobalrecessionlookingstrong
随机试题
【S1】[br]【S10】D分析句子结构,此处应填一个副词来修饰becomeoutofdate,并且所填词应与alifetime形成语义上的对比。选
Theearthquakeof26thDecember2004resultedinoneoftheworstnaturald
2017年5月,全球的十几万电脑收到勒索病毒WannaCry的攻击,电脑被感染后
关于混凝土局部受压强度,下列描述中正确的是( )。A、不小于非局部受压时强度
河南郭亮村位于太行山一处绝壁环抱之中,这里海拔1700米,岩石以砂岩为主。下图为
数字表第1列最大数减去第1行最小数所得值对应的符号是()。
关于事实婚姻,以下说法正确的是()。A:1994年2月1日以前,男女双方未进行结
下列疾病中,可导致里急后重的是()A.直肠癌 B.肠结核 C.食管炎
对规划文本进行具体解释、分析现状、论证规划意图、解释规划文本的是城市总体规划附件
由于人们的修养不同和表达能力的差别,对于同一思想、事物的表达有清楚和模糊之分,这
最新回复
(
0
)