首页
登录
职称英语
How many schools’ offices of officials have been padlocked by the students? [br]
How many schools’ offices of officials have been padlocked by the students? [br]
游客
2023-11-07
80
管理
问题
How many schools’ offices of officials have been padlocked by the students? [br]
In Nepal, a row over tuition fees has closed down around 8,500 of the country’s public schools, affecting some one and a half million students. Schools were shut down indefinitely on Sunday to prevent protests by left-wing students against schools charging tuition of more than 500 rupees, $6 a month. Since Wednesday, students have padlocked the offices of officials at 160 schools that charge monthly fees in excess of 1,000 rupees. Students want an end to all but nominal fees and a more standardized curriculum around the Kingdom. They also want boarding schools to set aside 25% of their places to students from remote areas or underprivileged backgrounds. The protestors argue that tuition fees rarely helped students’ welfare or improved the quality of education. This is not the first protest at Nepal’s schools and universities. In December, more than 4,000 schools around the capital, Katmandu, were closed for two weeks over demands for lower tuition fees.
选项
A、To standardize the curriculum.
B、To reduce the tuition fees.
C、To set aside room for poor boarding students.
D、To make the students’ allowance higher.
答案
D
解析
细节判断题。发生在尼泊尔这起学费的纠纷事件影响很大,学生提出了多项要求。其中包括“减免所有非正常费用,并在全国范围内制定一个更加规范的教学计划”和“腾出25%的学生住所。以收留那些来自偏远地区或家境贫寒的学生”,这两句话包括了选项的前三项。D项在新闻中没提到,正是我们要选择的答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3166955.html
相关试题推荐
Whoisresponsibleforthemanagementofschools?[br][originaltext]Educat
Whoisresponsibleforthemanagementofschools?[br][originaltext]Educat
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[br][originaltext]W:Hi,Robert.What
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[br][originaltext]W:Hi,Robert.What
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[br][originaltext]W:Hi,Robert.What
Whatarethestudentsmainlydiscussing?[originaltext]W:Hi,Robert.Whatarey
What’sthepercentageofoverseasstudentsinCityUniversity,London?[br][or
What’sthepercentageofoverseasstudentsinCityUniversity,London?[br][or
WhatdidtheInternationalCentersendouttostudents?[br][originaltext]W:A
WhatdidtheInternationalCentersendouttostudents?[br][originaltext]W:A
随机试题
Bacteriaare______toosmalltobeseenwithoutamicroscope.A、farB、fairlyC、so
Whatwastrueofthedemonstrators?[br][originaltext](28[C])Some150Sou
Mysisterisalwaysbuildingcastlesintheair.Theunderlinedpartmeans_____
Comparisonsweredrawnbetweenthedevelopmentoftelevisioninthe20thcen
Whenmedal-winningathletesreturnhomefromtheOlympicGames,theirfa
以下对“发热的指标”的叙述中,不正确的是()A:腋下温度超过37.0℃ B:
以下各种表面活性剂中,毒性最小的是A.土耳其红油 B.卖泽类 C.苯扎溴铵
下列关于社会调查中常用的问卷调查的表述,正确的是()。A.调查问卷可随意发放
在脂质体的质量要求中,表示微粒(靶向)制剂中所含药物量的项目是()A.载药量
Ⅰ期临床试验是初步的临床药理学及人体安全性评价。试验对象主要为健康受试者,样本数
最新回复
(
0
)