首页
登录
职称英语
A new type of organism discovered in an Arctic tunnel came to life in the l
A new type of organism discovered in an Arctic tunnel came to life in the l
游客
2023-11-07
60
管理
问题
A new type of organism discovered in an Arctic tunnel came to life in the lab after being frozen for 32,000 years. The deep-freeze bacteria could point to new methods of cryogenics, and they are the sort of biology scientists say might exist on Mars and other planets and moons. "The existence of microorganisms in these harsh environments suggests——but does not promise——that we might one day discover similar life forms in the glaciers or permafrost of Mars or in the ice crust and oceans of Jupiter’s moon Europa," said Richard Hoover, an astrobiologist at NASA’s Marshall Space Flight Center. Other microbes have been discovered in similar frigid environments, sometimes clinging to pockets of liquid water in ice packs. And some microbes survive in ice as spores, but they need to be cultured to bring them to life.
The announcement of the discovery Wednesday comes just a day after a team of European re- searchers said they found blocks of ice just under the surface of Mars near the equator. The Europeans said the ice, between 2 million and 5 million years old, could serve as storehouses for life. The new bacterium thrives under a microscope despite having been thawed from ice dating back some 32,000 years, to the Pleistocene era. Living bacteria are stained green.
Hoover said the creatures he has found might be able to survive in their suspended state for millions of years. The discovery opens up a whole new possibility that a future mission to Mars might be able to retrieve any life that’s there. "Ice samples from this [Martian ice] sea could con-rain cryopreserved microorganisms if life ever flourished on the surface of Mars," Hoover said in a telephone interview. He is particularly excited about the instant revival qualities of the creatures found in Alaska. "You might actually get them growing in pure culture," he said of the potential Martian cousins. It would be a "wonderful way of retrieving intact, viable Martian organisms, if they are there."
Water does not guarantee life, but it is a crucial ingredient. Hoover said the Martian ice blocks are so near the surface that they might partly melt in summer, creating underground pools of water that would allow any microorganisms to grow and reproduce. (Life above ground is considered unlikely due to Mars’ dry surface conditions and intense radiation. ) [br] What does the discovery of deep-freeze bacteria mean to us, according to the passage?
选项
A、We might one day find form of life on other planets.
B、Scientists from NASA made a great progress in discovering the microorganisms
C、To retrieve any life that has died long ago is impossible.
D、Alaska is a place abundant in microorganisms.
答案
A
解析
推理题。文章第一段提到“The existence of microorganisms in these harsh environments suggests-but does not promise——that we might one day discover similar life forms in the glaciers or permafrost of Mars or in the ice crust and oceans of Jupiter’s moon Europa,”(这些微生物在
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3166334.html
相关试题推荐
Centuriesago,mandiscoveredthatremovingmoisturefromfoodhelpstopre
Centuriesago,mandiscoveredthatremovingmoisturefromfoodhelpstopre
Centuriesago,mandiscoveredthatremovingmoisturefromfoodhelpstopre
Centuriesago,mandiscoveredthatremovingmoisturefromfoodhelpstopre
Heplannedtostealthemoney,buthis______werediscovered.A、arrangementsB、b
Whatisthesignificanceofthenewlydiscoveredfossils?[originaltext]Chin
AnewtypeoforganismdiscoveredinanArctictunnelcametolifeinthel
AnewtypeoforganismdiscoveredinanArctictunnelcametolifeinthel
ThemysteryoftheexpansionofseaicearoundAntarctica,atthesametime
ThemysteryoftheexpansionofseaicearoundAntarctica,atthesametime
随机试题
ItisestimatedthatChinanowhasaround130kindsoflocallanguages,but
(1)ResearcherswhopickedupandanalyzedwildchimpdroppingssaidonThur
Idon’tfeellike______now.A、todanceB、dancingC、danceD、dancedB我现在不想跳舞。feel
A.发散 B.条件收敛 C.绝对收敛 D.收敛性不能确定
下列选项中,表现“劝诫宫中妇女封建道德规范”的作品是( )。A.《虢国夫人游春
A.活血化瘀B.散瘀消肿C.活血止痛D.散结止痛E.化瘀消癥失笑散和金铃子散均具
审查设计投标人的人员技术力量主要是考察( )的资质能力。 A、设计单位负责人
儿童,5岁,吃饭时常把饭碗打破,屡受家长斥责。一次吃饭时,其母发觉小孩眼睛发直,
已知某船D定=5000吨,自A港空放到B港,在B港装货4800吨至C港卸货160
(2016年真题)下列关于车辆购置税的说法中,错误的是()。A.车辆购置税采取
最新回复
(
0
)