首页
登录
职称英语
After waiting nearly a week as an Icelandic volcano spewed turbine-mangling
After waiting nearly a week as an Icelandic volcano spewed turbine-mangling
游客
2023-11-06
70
管理
问题
After waiting nearly a week as an Icelandic volcano spewed turbine-mangling ash into the atmosphere — thwarting flights into, out of or through Europe — the airlines are supposed to begin flying passengers again on Tuesday.
Governments, businesses and most travelers, irritated by disrupted itineraries and worried about lost productivity, are delighted to see planes back in the sky. But I, for one, wish this blessedly jet-free interlude could have continued a little longer.
In the five decades or so since jets became the dominant means of long-haul travel, the world has benefited immeasurably from the speed and convenience of air travel. But as Orson Welles intoned in "The Magnificent Ambersons," "The faster we’re carried, the less time we have to spare." Indeed, airplanes’ accelerated pace has infected nearly every corner of our lives. Our truncated vacation days and our crammed work schedules are predicated on the assumption that everyone will fly wherever they’re going, that anyone can go great distances and back in a very short period of time.
So we are condemned to keep riding on airplanes. Which is not really traveling. Airplanes are a means of ignoring the spaces in between your point of origin and your destination. By contrast, a surface journey allows you to look out on those spaces — at eye level and on a human scale, not peering down through breaks in the clouds from 35,000 feet above — from the observation car of a rolling train or the deck of a gently bobbing ship. Surface transport can be contemplative, picturesque and even enchanting in a way that air travel never will be.
My girlfriend and I recently set out to
circumnavigate
the globe without the aid of any aircraft. Along the way, we took the Trans-Siberian Railway across the wilds of Russia from Moscow to Vladivostok, and drove a car through the empty doomlands of the Australian outback. These journeys take less than half a day if you go by plane. Each lasts nearly a week when you stick to the ground. But taking to the air means simply boarding, enduring the flight and getting off at another airport. Going our way meant sharing bread and cheese with kindly Russians in a shared train cabin, and drinking beers with Australian jackaroos (we’d call them cowboys) at a lonely desert road-house. These are warm, vivid memories that will stay with us forever.
My hope is that some travelers stranded by the volcanic eruption have been able to discover the joys of slow travel for themselves. With airplanes out of the picture over the past few days, pretty much the only form of public transport between the United States and Europe has been aboard the Queen Mary II, making one of her weeklong treks between New York and Southampton, England, or on one of the select few container ships that will rent spare cabins to civilian passengers.
Were you to see a plane flying overhead, you’d look up at its contrail and pity those poor people shrieking through the sky in a cramped aluminum tube. They will arrive days before you, sure. But they will have missed out on the wonders of a journey where there is no choice but to sit back, relax and pleasantly ruminate, as the ship chugs steadily through the waves. [br] According to the passage, the author thinks that the eruption of the Iceland volcano
选项
A、will cause severe economic setbacks in the airline business
B、is more welcoming than disturbing to most travelers
C、leads to a rise in the number of air travelers
D、may help some travelers to appreciate slow travel more.
答案
D
解析
细节题。“Iceland volcano”是定位关键词。选项A未提到,不可依靠常识推断。选项B与文中所说的其他乘客的想法正好相反,多数人对此的感受出现在第二段“irritated by disrupted itineraries and worded about lost productivity, are delighted to see planes back in the sky”。选项C也错误,因为火山灰的问题,很多航班被取消,不可能导致乘客增加。选项D正确,细节可见第六段第一句“My hope is that some travelers stranded by the volcanic eruption have been able to discover the joys of slow travel for themselves.”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3162319.html
相关试题推荐
NearlyalltheillegaldrugheroinintheUnitedStatescomethrough______.[br
NearlyalltheillegaldrugheroinintheUnitedStatescomethrough______.[or
Itisonlywhenyounearlylosesomeone______fullyconsciousofhowmuchyouv
Allyoucandonowis_______.A、waitB、havingtowaitC、waitingD、havingwaited
Nearlyallthedoctors______uponadietwhichcontainsalotoffatandfewvege
AfterwaitingnearlyaweekasanIcelandicvolcanospewedturbine-mangling
AfterwaitingnearlyaweekasanIcelandicvolcanospewedturbine-mangling
AfterwaitingnearlyaweekasanIcelandicvolcanospewedturbine-mangling
Inthefollowingsentence"It’snousewaitingforme",theitalicizedphraseis
"HowdoyougetoutofanIcelandicforest?Youstandup."Duringfiveday
随机试题
WelearnedthatColumbushasdiscoveredAmericain1492.A、haddiscoveredB、disco
Today,mostcountriesintheworldhavecanals.Somecanals,suchastheSue
A.U、I为关联方向,电流I的实际方向是自A流向B B.U、I为关联方向,电流
凡在坠落高度基准面以上,有可能坠落的高处进行的作业称为高处作业。该基准面高度为大
女,50岁,有糖尿病史。发热胸痛3天,咳少量脓痰偶带血丝。体检:体温39.5℃,
下列关于基金与银行储蓄存款的描述中,错误的是()。A.收益不同 B.信
分析企业长期偿债能力的指标不包括( )。A.已获利息倍数 B.资产负债率
一般吸毒人员,是指偶尔吸毒或吸毒未形成毒瘾的人员。这类人员一般由公安机关给予批评
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
橡胶产品中,属于通用橡胶的有( )。A.天然橡胶 B.硅橡胶 C.丁苯橡胶
最新回复
(
0
)