首页
登录
职称英语
An undergraduate of English at a university, in a recent letter to the unive
An undergraduate of English at a university, in a recent letter to the unive
游客
2023-11-02
69
管理
问题
An undergraduate of English at a university, in a recent letter to the university’s president, complained about the mandatory maths classes he had to take. He said that because a language major has little use for maths, he would forget all of his maths lessons soon after taking the required exams. What do you think of his opinion?
Write on ANSWER SHEET THREE a composition of about 200 words on the following topic:
Should English Majors Study Maths?
You are to write in three parts.
In the first part, state specifically what your opinion is.
In the second part, provide one or two reasons to support your opinion.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or make a summary.
Marks will be awarded for content, organization, language and appropriateness. Failure to follow the instructions may result in a loss of marks. [2014年真题]
选项
答案
Should English Majors Study Maths?
When asked whether English majors should study maths, different people hold different opinions. In my opinion, maths should be included in courses for English majors.
First of all, on the one hand, the vast majority of people can’t get through a single day without using maths of some sort. English majors are no exception. The language of maths is numbers, not English letters. If we are well versed in this language of numbers, we can make important decisions and perform everyday tasks successfully. Maths can help us to shop wisely, buy the right insurance, and decorate our home within the budget. On the other hand, as a popular language, English can be a tool for future jobs. Maths helps to open the door to relatively well-paid jobs in fields that demand knowledge of maths. As English majors, if we don’t study maths, we will close the door to interesting jobs of high salary.
Secondly, while English can make us eloquent in international communication, maths does help us cultivate a rational way of thinking, which is indispensable for the development of our capacities. Furthermore, studying maths is interesting and enjoyable. It enables us to distinguish right from wrong. The solution to a problem can bring people excitement and satisfaction.
To sum up, maths is a boon; just imagine the planet without maths! We could have been in the prehistoric age if maths were not established. Therefore, it is necessary for English majors to study maths.
解析
本题要求考生论述英语专业学生是否应该学习数学。对于这个题目,考生首先应选择一种立意:英语专业学生应该学习数学或英语专业学生不应该学习数学,并阐述理由。如果选择支持英语专业学生学习数学的观点,行文上可以这样安排:第一段提出观点,即英语专业学生应该学习数学;第二段阐述理由,比如,数学对生活的方方面面都有用处,学好数学有助于学生们找到高薪的工作等;第三段进一步指出学习数学可以培养学生的理性思维,并使学生在学习过程中得到快乐;最后一段总结全文,指出学习数学对人类的发展很重要,英语专业学生应当学习数学。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3153043.html
相关试题推荐
Ithinkyoucantakea(n)______languagecoursetoimproveyourEnglish.A、interme
Whenhefirststartedinuniversity,hereallyfeltat______withhismajor—econom
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
ImmigrantstotheUKarebeingtestedontheirEnglishskillsbeforebeinga
随机试题
PeoplearenowbuyingeverythingovertheWeb--notjustbooksandCDs.Online
______describesasituationinwhichtwoverydifferentvarietiesoflanguageco
A.equallyB.compensateC.distinctionD.givenE.qualifyF.fairerG.
Thedoctor’seffortswere______.Thepatientrefusedtoacceptthetreatment.A、o
A.若X→Y,X→Z,则X→YZ为F所蕴涵 B.若X→Y,WY→Z
预防医学的工作对象是()A.个体 B.健康的人 C.确定的群体 D.个
患者女,25岁。从马车上摔下,因头后枕部着地,颈部活动受限,下颈椎压痛明显,四肢
财政部紧急下拨中央预算内基建资金5000多万元,用于某地地震灾区恢复抢修灾区道路
下列属于产生焊缝固体夹渣缺陷主要原因的是()。A、焊缝布置不当 B、焊前未预热
知识点:三间分布 流行病学中的疾病三间分布 A.周期分布,地区分布,人群分布
最新回复
(
0
)