首页
登录
职称英语
Recently some schools have gotten rid of school uniforms, contending school
Recently some schools have gotten rid of school uniforms, contending school
游客
2023-10-25
36
管理
问题
Recently some schools have gotten rid of school uniforms, contending school uniforms brings more harm than benefit. Are school uniforms really unnecessary? The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
School uniforms are often not very comfortable or practical. In public schools, for example, girls often have to wear dresses or skirts, when they might feel more comfortable in trousers, and boys often have to wear button-up shirts and ties, which can also be uncomfortable for active children. In private schools, uniforms are often even more impractical and uncomfortable, with blazers or even tailcoats for the children to wear. If a school has a uniform, parents are expected to buy it, and then buy a new one every time their child outgrows the last. This can be expensive.
NO
Without uniforms there are clear indicators of wealth between what children wear. This makes poorer children stand out, (or even possibly the reverse). Children can then be bullied for being different, which diminishes a child’s enjoyment of school. A study in China has shown that 84% of parents think uniforms promote equality and help teach children to be more accepting of others who are less fortunate. This perception among parents will help create the same perception among their children. This is also likely to translate to the teachers who will therefore treat their pupils more equally.
选项
答案
School Uniforms—Unnecessary and Impractical
Recently, some schools have gotten rid of school uniforms. The practice has aroused discussion among the public. Some people think that school uniforms are not comfortable and practical and even too expensive for parents. Others argue that school uniforms help diminish the gap between the wealth and the poor and promote equality among children. In my opinion, it is a good idea to ban the mandatory school-uniform policy.
First, school uniforms limit personal expression. Kids and teens use the way they dress to express themselves and to identify with certain social groups. Many students who are against school uniforms argue that they lose their self-identity when they lose their right to express themselves through fashion. Furthermore, some schools uniforms are slack and loose without any aesthetic value and they have no help in cultivating good manners and temperament. Second, no uniforms can suit all children who are very specific about what they are comfortable wearing. Some kids are sensitive about certain materials while others are opposed to buttons, zippers and restrictive clothing. Some children are also uncomfortable wearing certain styles of clothing. Many girls, for example, do not like to wear skirts or dresses, while most girls’ uniforms require.
In conclusion, it is not necessary to require all students to wear uniforms.
解析
考生在下笔之前应先审题,明确写作要求:针对“是否有必要穿校服”这一热议话题,首先总结正反方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括双方观点,并提出自己的观点——不应当强制要求穿校服。
第二段:分两点铺陈论证自己的观点。第一,穿校服不利于学生自我表达,不美观的校服不利于培养学生的优雅气质和举止;第二,校服并不适合所有孩子穿着。
第三段:总结全文,重申观点——没有必要强制要求所有孩子穿校服。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3127835.html
相关试题推荐
A、Histeachers.B、Hisschoolmates.C、Hisfamily.D、Hisfriends.D本题考查细节。由句(7)可知,
Theschoolisgoingthe______miletocreatethenextgenerationofsportingst
PASSAGETWO[br]Whataregameswidelyusedtobeinschoolsandbusinesses?Educ
Theyhavedecidedto______physicalpunishmentinalllocalschools.A、putaway
Theschoolcommitteehopedthattheirchoiceofplaywouldbe______withthest
Everyyear,onestudentinourhighschoolwinsascholarshipthat______oneye
(1)Afast-foodrestaurantwithinabout500feetofaschoolmayleadtoatl
(1)Afast-foodrestaurantwithinabout500feetofaschoolmayleadtoatl
(1)Allovertheworld,yourchancesofsuccessinschoolandlifedependmor
(1)Allovertheworld,yourchancesofsuccessinschoolandlifedependmor
随机试题
【B1】[br]【B11】A、distantB、deepC、longD、farD“asfarasIcould”意为“尽我所能”,常作固定结构
[originaltext]Inthepast,messengersoftencarriedlettersfromplacetop
下列关于胃酸分泌调节的叙述,正确的是()A.头期为纯神经调节 B.胃期南神
建筑工程实行总承包的,工程质量由()负责。A.工程总承包单位 B.分包单位
下列选项属于主要量化对冲策略的是()。 Ⅰ.阿尔法套利 Ⅱ.股指期货套利
凡运动着的、兴奋的、上升的、外出的、前进的为阳,静止的、抑制的、下降的、内入的、
某公司计划在冬至当天举行包饺子比赛,若按照1名女性2名男性进行分组,则多出来15
根据战略层次的划分,人力资源战略属于()。A.组织战略 B.竞争战略
关于国有独资公司董事会的说法,错误的是()A.董事会中的职工董事由公司职工选
关于动态分析与静态分析的说法,正确的是()。A.在项目决策分析与评价中应遵循动
最新回复
(
0
)