首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on the trend of people having a mid-car
Read carefully the following excerpt on the trend of people having a mid-car
游客
2023-10-23
36
管理
问题
Read carefully the following excerpt on the trend of people having a mid-career break, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
give your comment on mid-career break.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
The Surprising Benefits of a Mid-Career Break
Once considered career suicide, sabbaticals are now not only accepted—but encouraged—by some employers. Here’s how to take one and still get ahead.
When Winston Chen told his friends that he had quit his job as chief technology officer at a software company to move to a small island in Arctic Norway with his family for a year, few people called him crazy. Instead, most people simply replied: "I wish I had the guts to do that." At first, he said he was concerned that time away from the industry might hurt his career. "That’s the main reason that keeps people from doing this, and I was no different," he said in an email. "But you have to create the urgency for living the life you want."
While many people dream of taking time off mid-career, few actually do it. But the number of people taking lengthy sabbaticals later in life is increasing, according to experts. That’s in part due to companies becoming more open to the idea and the higher rate at which people are changing jobs. And depending on how you play your cards, you can return with a better job than when you left.
Of course, not all employers will be open to the idea of a gap year. "Many employers are not so keen to see someone take off for a year because of the need for business continuity and consistency." said Reboot Partners’ Smith.
选项
答案
We Need Sabbaticals
Sabbaticals are more accepted by the society because some people think they can live the life they want during the break. However, some employers worry that taking one year off may influence the business. In my opinion, there is no doubt that we need sabbaticals.
Firstly, employees can get the excellent chance to relax and promote themselves. Sabbaticals are not only about relaxing. More importantly, employees may have more freedom to do what they really want to do without restrictions from companies. They will have time and energy to learn some new knowledge, following the forefront views in their field. Secondly, people who are away from working stress can create more brand new ideas and thoughts which can be applied to his or her next job after sabbaticals. In addition, they will have more fresh and cheerful spirits to work and solve problems. After the break, they may start a new career and new business. Thirdly, it can be also beneficial for the employers. If employees become more creative and energetic, undoubtedly they will work more efficiently and raise the productivity for the company.
Therefore, sabbaticals are beneficial both for employers and employees. They should learn to appreciate its advantages and the successful system should be acted in our society.
解析
考生在下笔之前应先审题,明确写作要求:针对“是否有必要有休假年制度”这一热议话题,首先总结正反方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:建议概括双方观点,提出自己的观点——我们需要休假年。
第二段:分三点铺陈论证自己的观点。第一,雇员可以学习新观念;第二,雇员可能可以开始新事业;第三,对雇主有益于提高工作效率。
第三段:总结全文,重申观点——可以实施休假年制度。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3124029.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingsentencesindicatesprediction?A、Youmustbebackby10o
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Thetestquestionsarekeptsecr
Whichofthefollowingunderlinedpartsisusedasanadverbial?A、Whodoyouthi
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Weeachhaveourprivateviewsa
WhichofthefollowingsentencesisaCOMMAND?A、Bequiet,please.B、Gothererig
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Josephcanthrowtheballfarthe
Thecityissaidbythelocalpeople______thechancetoholdthe2012OlympicGa
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Youdidn’thearmothercalland
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?A、Thestrikemaylastanotherthre
WhichofthefollowingsentencesisaCOMMAND?A、GoodoldMike!B、Trythatagain.
随机试题
Nobodybutdoctorsornursesandthose______byDr.Hu______toenterthepati
Withmoreandmoreyoungpeoplegettingintotroublewiththelaw,racialwo
There______inthatpartofthecountry.A、arenotmuchindustryB、isnotmanyind
PeoplewhospendalotoftimesurfingtheInternetaremorelikelytoshow
中国发展体育运动的目的是要通过在人民中普及体育运动,增强人民体质、提高人民对疾病的抵抗力、提高整个国家的运动技能、创造新纪录,来促进国家经济、道德和文化的发展。
该实验设计中,实验处理数为()A.4 B.6 C.8 D.10
演出产品在制定销售策略时的注意事项有()A.根据演出项目的定位、观众人群、
下列关于责任保险说法正确的是: A.责任保险的保险标的是被保险人对第三人
进口( )需要事先办理进境动物和动物产品的检疫审批。 A.动物水产品 B.
当工程具备()条件时,总监理工程师签署工程开工报审表的审查意见,并报建设单位批
最新回复
(
0
)