首页
登录
职称英语
A census-taker calls at a house. He asks the woman living there the ages of her
A census-taker calls at a house. He asks the woman living there the ages of her
游客
2023-10-17
62
管理
问题
A census-taker calls at a house. He asks the woman living there the ages of her three daughters. The woman says, "If you multiply their ages the total is 72; if you add their ages the total is the same as the number on my front door, which you can see. "
The census-taker says, "That is not enough information for me to calculate their ages. “The woman says, "Well, my eldest daughter has a cat with a wooden leg. “The census-taker replies, "Ah! Now I can calculate their ages. “What are the ages of the three girls?
选项
答案
8,3,3
解析
(由于三个孩子年龄相乘得72,可以得出的组合有:72×1×1,36×2×1,18×4×1。9×4×2,9×8×1,6 x 6×2,8×3×3, 12×6×1, 12×3×2, 18×2×2,6×4 x 3.24×3×1。各组合相加之后得到:74,39,23,15,18,14,14,19,17,22,13,28。人口普查员一定知道门牌号码,可是仍然无法确定是哪个组合,说明门牌号码是14,可知是6×6×2,8×3×3这两种情况中的一种,房主人又提到eldest daughter,说明,较大的两个孩子不可能同岁,故可以确定三个孩子的年龄分别是8岁,3岁,3岁。)
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3105641.html
相关试题推荐
SomechildrenlivinginEuropedon’thaveany______tolearnaforeignlanguage.
Hemingway’sfirstnoveltellsofthesadnessand______ofyoungAmericansliving
LivingwithBillwasfun.Wesoonfoundoutthatwehadalot______andquicklyb
Shewasvery______becauseshemadea______of£10,000onthesaleofherhouse.
Livinginaforeigncountryisfun,butitisn’talwayseasy.Therearemany
WriteacompositionentitledShouldaCollegeGraduateRentorPurchaseaHouse.
EBaywasfoundedinPierreOmidyar’sSanJoselivingroominSeptember
EBaywasfoundedinPierreOmidyar’sSanJoselivingroominSeptember
Livinginaforeigncountryisfun,butitisn’talwayseasy.Therearem
Livinginaforeigncountryisfun,butitisn’talwayseasy.Therearem
随机试题
Formany,thepursuitofhappinessisalsothepursuitofprosperity.Parto
企业进行与资产评估相应的经济行为时,应当以( )为作价参考依据。A.经核准或备案
下列各项中,不符合内部牵制的要求的是()。A、出纳人员管票据 B、出纳人员
关于月经的叙述,正确的是()。A.初潮时多是有排卵型月经 B.两次月经第一日
相邻两批相同产品或零件投入的时间间隔或出产的时间间隔叫做()A.生产周期 B.
A.半衰期(t B.表观分布容积(V) C.药物浓度-时间曲线下面积(AUC
局限型侵袭性牙周炎病理变化不正确的是A.组织学改变以慢性炎症为主 B.电镜观察
下列选项中,关于有机食品的说法,正确的有()。A.原材料生产不得使用农药 B
监理人审查承包商提交的施工组织设计和进度计划时,认为承包商使用的施工设备数量不够
下列关于投标保证金说法,正确的有()A.投标人应当按照招标文件的要求提交投
最新回复
(
0
)