首页
登录
职称英语
In general, the ancient Romans were a practical people. They cared less abou
In general, the ancient Romans were a practical people. They cared less abou
游客
2023-09-25
91
管理
问题
In general, the ancient Romans were a practical people. They cared less about philosophy anti pure mathematics than did the Greeks. The Romans were the best of the ancient engineers anti architects. They were brilliant students of Greek geometry and trigonometry, and they applied their knowledge to the constructions of fine bridges, roads, aqueducts, and public buildings.
They knew about the smelting of iron ore, but they used the iron they produced mainly for spears, swords, and shields, rather than for building construction.
While the Romans accomplished practical wonders, they did very little theoretical scientific thinking. Because of their frequent wars, many of their inventions were no more than improvements in the design of Greek weapons with which they were familiar.
There are two reasons for the Romans neglect of philosophy and pure mathematics. First, they were apparently too busy conquering nearby nations and forming them into a rapidly growing empire to waste much time on abstract thinking. Secondly, they were handicapped by the rigidity of their numerical system. The Romans did all of their arithmetic on an abacus, the ancient counterpart of the modem computing machine. Their number system discouraged the study of pure mathematics. [br] It can be inferred form the passage that______.
选项
A、the Romans were bored by their numberical system
B、the Romans invented abaci
C、the Romans were very rigid
D、the Romans didn’t want to learn Greek mathematics
答案
A
解析
参阅第四段第三句。这句的意思是罗马数字的刻板妨碍了他们(进行纯理论的研究),A与此意相似。B选项在文中明确说明,不能选为答案,C、D选项的意思不能从文中推断出。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3043385.html
相关试题推荐
Aprilfool’sDayistraditionallyadaytoplaypracticaljokesonothers,se
Generally(speak)______,IpreferChinesefoodtowesternfood.speaking本题考查固定结构
Jazzhasadifferent__________.[originaltext]Rockisgenerallyaloudkindofm
Itplayedwith__________.astrongbeat将句子“Rockisgenerallyaloudkindofmusic
Today’syoungpeoplegenerallyhavemorepurchasingpowerthantheirparents,an
Generallyspeaking,Chinaisnowonlyatthebeginningstageofproducingitsow
Shedescribedtheancientcityindetailbecauseshe(live)______thereforyears
Thispartistotestyourabilitytodopracticalwriting.Youarerequiredt
Therearemoresleepwalkersthangenerallyreportedbecause______.[br]Frompa
Ihavedecidedtodevote(me)______tohelpingblindpeople.myself句意:我已决定投身于帮助盲
随机试题
LookatthearticleaboutCocaColaandthequestionsbelow.Foreachquestionm
TheUKhasawell-respectedhighereducationsystemandsomeofthetopuniv
[originaltext]W:Robertwantstoknowifhecangowithustotheparty.M:Tha
Therearetwotypesofpeopleintheworld.Althoughtheyhaveequaldegrees
It’slikethis:Youpassapersononthesidewalk【B1】______apairofstyli
共用题干 王某,男,44岁,急性化脓性阑尾炎,急诊行开腹阑尾切除术,术前检查各
某宗房地产的单价为每平方米建筑面积2000元,使用面积为建筑面积的80%,该宗房
需要对不合格交验批进行100%重检及筛选时,应该采用的质量检验方法为()。A.
甲巯咪唑治疗甲状腺功能亢进症宜联用的中成药有A.炙甘草汤 B.加味逍遥散 C
招标人可以采用两阶段方式进行招标的项目是()。A.建设规模100万㎡以上,建设周
最新回复
(
0
)