首页
登录
职称英语
What’s the problem the world is now facing? The world is not only hungry but it
What’s the problem the world is now facing? The world is not only hungry but it
游客
2023-09-24
70
管理
问题
What’s the problem the world is now facing? The world is not only hungry but it is also thirsty for ______.
The world is not only hungry but it is also thirsty for water. This may seem strange to you for nearly 70% of the earth’s surface is covered with water. But about 97% of that huge amount is sea water. Man can only drink and use the three percent—the fresh water that comes from rivers, lakes and underground. And we cannot even use all of it, because some of it is polluted. However the small amount of fresh water which is sometimes replaced by rainfall is still enough for us now. But our need for water is increasing rapidly almost day by day. Only by taking steps now can we avoid the serious water shortage in the future. One way is to make use of sea water by removing the salt, which is already in use in many parts of the world.
Questions 11 to 15 are based on the passage you’ve just heard.
11. What’s the problem the world is now facing?
12. What percentage does the fresh water account for?
13. Where does the fresh water come from?
14. Why can’t people use all of the fresh water?
15. How can people make use of sea water?
选项
答案
water
解析
题目询问世界当前面临的问题是什么。从短文首句“The world is not only hungry but it is also thirsty for water.(世界不仅缺粮,水资源也缺乏。)”可知答案为“water”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3040568.html
相关试题推荐
When______difficultproblems,weshouldoftentakeanoptimisticattitude.A、fa
Insomecountriesvideogamesarefastbecomingasocialproblem.Theyareb
Insomecountriesvideogamesarefastbecomingasocialproblem.Theyareb
Insomecountriesvideogamesarefastbecomingasocialproblem.Theyareb
Complicatedasseemstheproblem,itcanbesolvedinonlytenminuteswithane
TheUnitedNationsattemptstofinda(politics)______solutiontotheproblems
[originaltext]W:Paul,youhavetohelpme.M:Noproblem.W:Somethingiswro
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
Veryoldpeopledoraisemoralproblemsforalmosteveryonewhocomesintoc
随机试题
Readthisfollowingnewsaboutemploymentopportunitiesforgraduates.Chooset
Itwasexcitingtoseesuchamovieforfirsttime,butwesoonbecame______wh
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthere
一个质量M=0.20kg的小球放在高度h=5.0m的直杆顶端,如图5—16.
为减少溢流的混合污水对水体的污染,通过下列哪些途径可以减少溢流的混合污水量?(
以下关于射频技术的叙述中,错误的是( )。A.射频技术基本原理是电磁理论 B
中性粒细胞减低可见于( )。A.急性化脓性胆囊炎 B.心肌梗死 C.败血症
奠定儿童人格和心理健康基础的外在因素是()。A.自然环境 B.社会文化 C
某公司正在论证某生产线改造项目的可行性,经测算,项目完成后生产线的经济寿命为10
下列有关审计工作底稿复核的说法中,正确的有()。A.项目合伙人应当复核所有审计
最新回复
(
0
)