首页
登录
职称英语
In responding to social problems, we have similarly constructed hospitals, p
In responding to social problems, we have similarly constructed hospitals, p
游客
2023-09-13
76
管理
问题
In responding to social problems, we have similarly constructed hospitals, prisons, nursing homes, and "special" schools for the retarded and the emotionally disturbed. In the same way, we have built mental institutions, cancer wards, soup kitchens, and retirement communities — all in the name of efficiency and humanitarian motivation.
Clearly, there are compelling administrative, medical, and economic reasons why many of our thorniest human problems — illness, poverty, and old age — are better handled by specialized formal organizations than by families. But there may be other, less rational, reasons as well.
One clue is to look at the sites where our nation’s prisons and mental hospitals were first located. Many of them are now in middle lass suburban areas, an easy drive from the urban core. But at the time they were built, these same areas were quite different — they were almost invariably secluded rural settings, located many miles from large population centers and hidden from everyday’s view. Even cemeteries emerged were typically built some distance from major cities, allowing friends and relatives to pay a visit but only met soft on a limited basis.
Remember the cliche, "out of sight, out of mind"? Let’s face it: There are many problems that mid class Americans would prefer to shuttle aside and put out of easy reach. Too often, the attitude is, "Let somebody else take care of it. We aren’t trained and they are."
Thus, our formal organizations help us to isolate those things we simply don’t want to see. By constructing a formal response, we are able to avoid the whole range of human misery that might otherwise disrupt our personal lives and make us feel very uncomfortable. By letting the formal system take care of terminal cancer patients, drug addicts, severely disfigured individuals, and Alzheimer’s victims, for example, we increase the subjective probability that these hideous things won’t happen to us or to our, loved ones. By distancing ourselves from human frailty and misery, we are then free to pursue our individual goals and objectives — at work and at home — without fear that the same thing might (or will) happen to us.
Specialized institutions give us the false security of being able to go through life avoiding life’s problems — until we are forced to deal with them. This may be one reason why community based forms of treatment for mental illness, retardation, and juvenile delinquency have so often been opposed by Americans. In too many cases, even where their residents pose little, if any risk, to the neighbors, the thinking is that halfway houses belong on anybody else’s block but mine. [br] It is claimed that people build such specialized institutions as hospitals because ______.
选项
A、the retarded and the emotionally disturbed can not be treated at home
B、it is believed to be more efficient and human for them to do so
C、such practice saves the government a lot of money in the long run
D、other ways of dealing with patients are less rational
答案
B
解析
细节定位题。 A项:因为弱智以及精神病人无法在家接受治疗;C项:从长远来看,这些机构为国家节约了大笔的资金;D项:其他医治病人的方式是非理智的。第1段第2句中提到:In the same way, we have built mental institutions, cancer wards, soup kitchens, and retirement communities — all in the name of efficiency and humanitarian motivation.意思是:(我们建立了医院),出于同样的日的,我们设立了精神康复机构,痛症诊疗病室,退休人员社区等——都是打着提高效率和出于人道动机的旗号。所以,B项“大家认为,这样做对治疗更有效,也更符合人道情怀”是正确的。A项的陈述跟原文无任何关系。C项也是不符合文意的一个推断。D项陈述太过于偏激和片面。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3009601.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B8】A、socialB、communicationalC、hugeD、importantA本句译为:社会想从英雄身上寻求的品质,
Accordingtothepassageoneoftheproblemsforpupilsenteringsecondaryschoo
Accordingtothepassageoneoftheproblemsforpupilsenteringsecondaryschoo
Whichofthefollowingdoes"labormarketproblems"(Line1,Para.1)referto?
Whichofthefollowingdoes"labormarketproblems"(Line1,Para.1)referto?
Howmanypeoplearesufferingfromlabormarketproblems?Thisisoneofthe
Whichofthefollowingdocs"labormarketproblems"(Line1,Para.1)referto?
【S1】[br]【S5】去掉in本句中的artistic和financial是specialproblems的后置定语,也可放在problems前直接起修
[originaltext]Sothecounselingservicesweofferdealwithanyproblemsari
[originaltext]Sothecounselingservicesweofferdealwithanyproblemsari
随机试题
Eyesightplaysaveryimportantroleinourdailylife.Everywakingmoment,
Myfatherwasaskedto______theNewYorkoffice.A、takepartinB、takeplaceC、
图书必备的结构部件包括( )等。A.封面、主书名页、护封 B.封面、主书名页
在软件的使用过程中,用户往往会对软件提出新的功能与性能要求。为了满足这些要求,需
关于1型糖尿病的描述,下列哪项是正确的A.起病缓慢 B.三多一少症状明显 C
现国际上将药用菌多糖统称为A.免疫激活剂B.免疫抑制剂C.免疫调节剂D.生物反应
A.大剂量亚甲蓝 B.小剂量亚甲蓝 C.依地酸二钠钙 D.亚硝酸盐-硫代硫
不定期清查只可以是全面清查,不可以是局部清查。()
泡沫比例混合器调试时,其混合比应符合设计要求,下列关于泡沫混合液的混合比测量方法
治咽喉肿痛,首选下列哪组药A.石膏、知母 B.银花、连翘 C.天花粉、芦根
最新回复
(
0
)