首页
登录
职称英语
[originaltext] Today, air travel is far safer than driving a car on a busy m
[originaltext] Today, air travel is far safer than driving a car on a busy m
游客
2023-09-10
73
管理
问题
Today, air travel is far safer than driving a car on a busy motor way. But there is the danger that grows every year. From the moment the airplane takes off to the moment it lends, every moment is watched on radar screens. Air traffic controllers tell the pilot exactly when to turn, when to climb end when to come down. The traffic controllers around the busy airport may handle 1,000 planes a day. Any plane that flies near the airport comes under the orders of the controllers there. Every small mistake on their part could cause a disaster. Recently, such a disaster almost happened. Two large jets were flying towards the airport. One was carrying 69 passengers and had come from Toronto, the other was carrying 176 passengers from Chicago. An air traffic controller noticed on his radar screen that the two planes were too close to each other. He ordered one to turn to the right to climb, but he made a mistake. He ordered the wrong plane to do this. So, instead of turning away from the second plane, the first plane turned towards it. 15 seconds later, it flew directly in front of the second plane. They avoided each other by a second. The distance between them was less than that of a large swimming pool. This is an example of the danger that grows every year.
选项
A、They narrowly escaped crashing into each other.
B、One plane climbed above the other at the critical moment.
C、They humped into each other over a swimming pool.
D、They avoided each other by turning in different directions.
答案
A
解析
该题问“两架飞机发生了什么事?”文中提到“They avoided each other by second. The distance between them was less than that of a large swimming pool.”(它们在最后的时刻避免了碰撞,不过它们之间还不到一个大游泳池的距离。)由此可见,A项“两架飞机勉强避开相撞”正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3002954.html
相关试题推荐
[originaltext]Therearetwofactorswhichdetermineanindividual’sintelli
[originaltext]Therearetwofactorswhichdetermineanindividual’sintelli
[originaltext]M:Doyouknowthethingthat’salwaysstruckmeasoddaboutopi
[originaltext]M:Doyouknowthethingthat’salwaysstruckmeasoddaboutopi
[originaltext]W:Yoursurveysoundsverygood.Howmanypeoplefilleditin?M:
[originaltext]W:Yoursurveysoundsverygood.Howmanypeoplefilleditin?M:
[originaltext]W:Holditrightthere.Putyourhandsagainstthewall.M:ButI
[originaltext]W:Holditrightthere.Putyourhandsagainstthewall.M:ButI
[originaltext]W:Holditrightthere.Putyourhandsagainstthewall.M:ButI
[originaltext]LasttimeweoutlinedhowtheCivilWarfinallygotstarted.
随机试题
Ifyouaretravellinginatrain,thethingsseemtobe【41】backwards.Butt
FlyingacrosstheAtlanticforthefirsttimewasagreat(achieve)______.achie
Helenwasmuchkindertoheryoungestchildthanshewastotheothers,_______,
ItisaparadoxoftheVictoriansthattheywereboth______and,throughtheir
[originaltext]Workingforanewventurecomeswithalotofrisks—thatis,
CluestoHelpExplaintheFrequencyofInjuriesThethreewomen
脚踏报警所属的系统是()。A.入口车道设备 B.出口车道设备 C.紧急电话
某沥青混合料马歇尔稳定度试验结果如下表所示,请回答以下问题。(3)沥青混合料马歇
如果汇率上升,那么本国产品在世界市场上的价格就会下降,而外国产品在本国市场的价格
有关中药材产地初加工管理的说法,错误的是A.严禁滥用硫磺熏蒸等方法,二氧化硫等物
最新回复
(
0
)