首页
登录
职称英语
Spending time in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-l
Spending time in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-l
游客
2023-09-09
87
管理
问题
Spending time in a bookshop can be most enjoyable, whether you are a book-lover or merely go there to buy a book as a present. You may even have entered the shop just to find shelter from a sudden shower. Whatever the reason, you can soon become totally unaware of your surroundings. The desire to pick up a book with an attractive dust-jacket is irresistible, although this method of selection ought not to be followed, as you might end up with a rather dull book. You soon become engrossed in some book or other, and usually it is only much later that you realize you have spend too much time there and must dash off to keep some forgotten appointment without buying a book, of course.
This opportunity to escape the realities of everyday life is, 1 think, the main attraction of a bookshop. There are not many places where it is possible to do this. A music shop is very much like a bookshop. You can wander round such places to your heart’s content. If it is a good shop, no assistant will approach you with the inevitable greeting: "Can I help you, sir?" You needn’t buy anything you don’t want. In a bookshop an assistant should remain in the background until you have finished browsing. Then, and only then, are his services necessary. Of course, you may want to find out where a particular section is, but when he has led you there, the assistant should retire discreetly and look as if he is not interested in selling a single book. You have to be careful not to be attracted by the variety of bonks in a bookshop. It is very easy to enter the shop looking for a book on, say, ancient coins and to come out carrying a copy of the latest best-selling novel and perhaps a book about brass-rubbing—something which had only vaguely interested you up till then. This volume on the subject, however, happened to be so well illustrated and the part of the text you read proved so interesting, that you just had to buy it. This sort of thing can be very dangerous. Apart from running up a huge account, you can waste a great deal of time wandering from section to section.
Book-seller must be both long-suffering and indulgent. There is a story which well illustrates this. A medical student had to read a text-book which was far too expensive for him to buy. He couldn’t obtain it from the library and the only copy he could find was in his bookshop. Every afternoon, therefore, he would go along to the shop and read a little of the book at a time. One day, however, he was dismayed to find the book missing from its usual place and was about to leave when he noticed the owner of the shop beckoning to him. Expecting to be told off, he went towards him. To his surprise, the owner pointed to the book, which was tucked away in a comer, "I put it there in case anyone was tempted to buy it," he said, and left the delighted student to continue his reading. [br] When you enter the bookshop to find a book, you will ______.
选项
A、become completely absorbed in the books without realizing where you are
B、become completely lost without any knowledge of your whereabouts
C、become completely unconscious in the bookshop
D、lose any sense of direction as to where you are
答案
A
解析
细节题。文章第一段第三句指出,你会很快被书本所吸引而完全不知自己身在何处,所以A正确。其他选项都不够准确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2999901.html
相关试题推荐
_____________(如果天气不那么潮湿),wewouldspendourholidaysthere.Ifthewhetherwer
ManyparentswhowelcometheideaoftinningofftheTVandspendingmoreti
ManyparentswhowelcometheideaoftinningofftheTVandspendingmoreti
ManyparentswhowelcometheideaoftinningofftheTVandspendingmoreti
Aroundtheworldyoungpeoplearespending【B1】______sumsofmoneytolisten
Aroundtheworldyoungpeoplearespending【B1】______sumsofmoneytolisten
Aroundtheworldyoungpeoplearespending【B1】______sumsofmoneytolisten
Aroundtheworldyoungpeoplearespending【B1】______sumsofmoneytolisten
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyof
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyof
随机试题
Itisreportedthatover300millionpeopleinChinaaresufferingfromnear
Abouttwo-thirdsoftheworld’spopulationisexpectedtoliveincitiesbyt
DoyouwishtoenterasummerschoolofEnglishinBritain?Herearesometi
[originaltext][23]Americanswhoremember“thegoodolddays”arenotalonein
下列关于我国《企业内部控制基本规范》关于内部监督要素要求的说法中,正确的有()
根据水闸承担的任务不同,用来截断河渠、抬高河渠水位、控制下泄流量称为()A.
A.下颌后缩畸形 B.佝偻病 C.维生素A缺乏 D.吮指习惯 E.舌习惯
先天性喉喘鸣主要的症状是A、声音嘶哑 B、阵发性青紫 C、吸气性喉鸣 D、
(2018年真题)甲创作歌曲《法考之路》,乙在某商业场合对其进行了演唱,丙公司将
下列各项外币项目中,不属于外币货币性项目的有()。A.可转换公司债券 B
最新回复
(
0
)